Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Με κάθε νομοσχέδιο διορίζουν και 100 φίλους του ΣΥΡΙΖΑ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Με κάθε νομοσχέδιο διορίζουν και 100 φίλους του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι “κόκκινες γραμμές” του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το “υπερταμείο” έχουν την ίδια αξία με την “κόκκινη γραμμή” του κ.Τσακαλώτου για το αφορολόγητο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Για τα «κόκκινα δάνεια»

Για τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι ο λογαριασμός της «διαπραγμάτευσης» Τσίπρα - Καμμένου -Βαρουφάκη - Τσακαλώτου, είναι 86 δισ. ευρώ, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.

«Σήμερα, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ.Τσίπρας υλοποιούν για τα "κόκκινα δάνεια" αυτούσιο έναν σχεδιασμό που έρχεται από το εξωτερικό: πούλησε το μερίδιο του δημοσίου από τις τράπεζες σε ξένους, απαγορεύοντας με δική της επιλογή όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, σε Έλληνες να αγοράσουν μετοχές. Οι τράπεζες αφελληνίστηκαν», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» δήλωσε: Τώρα, όλα τα σπίτια περνούν στα χέρια των ξένων funds, των «κορακιών», που μάλιστα απαλλάσσονται από την ποινική ευθύνη η οποία βάρυνε τις τράπεζες έως τώρα. Μέχρι 31-12-2017 μπορούν να πουληθούν από τις τράπεζες όλα τα δάνεια, εξυπηρετούμενα και μη, εκτός αυτών που αφορούν σε πρώτη κατοικία έως 140.000 ευρώ. Η προστασία κρατά μόνο για ενάμιση χρόνο – όσος είναι και ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης.

«Παράλληλα, αλλάζουν χέρια και τα επιχειρηματικά δάνεια, οδηγώντας σε έναν αφελληνισμό – σε μεγάλο βαθμό – της επιχειρηματικότητας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ξεπουλήσει τις τράπεζες πριν από λίγους μήνες σε ιδιώτες με 2 δισ. ευρώ, αφήνοντας να εξανεμισθούν 18 δισ. ευρώ από το κράτος, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά με πολύ καλύτερους όρους», συμπλήρωσε.

Για το «υπερταμείο» 

Για το «υπερταμείο» ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «εκχωρούν δημόσια περιουσία για 99 χρόνια σε ένα ταμείο για τη σύνθεση του Δ.Σ., του οποίου ο υπουργός μπορεί να γνωμοδοτήσει μόνο προαιρετικά. Στη σύνθεση αυτή θα συμμετέχουν υποχρεωτικά δύο στελέχη από το εξωτερικό, των οποίων η θετική ψήφος θα είναι απαραίτητη για κάθε απόφαση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά το ταμείο έχουν την ίδια αξία με την «κόκκινη γραμμή» του κ. Τσακαλώτου για το αφορολόγητο. Από τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το 50% θα πηγαίνει υποχρεωτικά στην εξυπηρέτηση του χρέους. Τα υπόλοιπα, κατά κύριο λόγο θα κατευθύνονται μόνο σε επενδύσεις στο πλαίσιο της δράσης του ταμείου. «Ο κ. Σόιμπλε δεν μπορούσε να βρει καλύτερο συνεργάτη για να υλοποιήσει όλα αυτά που σχεδίαζε τόσα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα φορολογικά μέτρα

Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% δεν χτυπούν τους ολιγάρχες. Με τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, δεν χτυπούν τους ολιγάρχες. Και – όπως και με κάθε νομοσχέδιό τους – φέρνουν εκατό διορισμούς φίλων και «ημετέρων» σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων υψηλά αμειβόμενων, σημείωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Συμφωνα με τον ίδιο,τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα και κορόιδευαν τους πολίτες. Η διαφορετική αντίληψη σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναδεικνύεται από το παράδειγμα της ΔΕΗ: εμείς είπαμε για ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», ώστε να πάρει τα χρήματα η ΔΕΗ και να γίνει ένας πυλώνας ανταγωνιστικός με τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας δυνατότητες και για τη μείωση των τιμών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απαξίωση της ΔΕΗ επιβάλλοντάς της να μειώσει τη συμμετοχή της στην αγορά κάτω από το 50% άμεσα, και όχι το 2020 όπως ήταν η αρχική μνημονιακή υποχρέωση. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν μεγάλα έσοδα για τους ιδιώτες, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης που θα καταλήξει να ξεπουληθεί. Αυτή είναι η διαφορά μας», τόνισε.