Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατά Ν. Φίλη: "Καταλάβατε από τη φρασεολογία ποιος είναι νεοναζιστής και ποιος αριστερός";

Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατά Ν. Φίλη: "Καταλάβατε από τη φρασεολογία ποιος είναι νεοναζιστής και ποιος αριστερός";

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και (μια υποχρεωτική) απάντηση σε όσα είπε λίγο νωρίτερα ο Νίκος Φίλης έδωσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Ακούσαμε για αγρότες εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής και για στρατιώτες Φιλιππινέζες των προσφύγων. Εσείς καταλάβατε από αυτή τη φρασεολογία ποιος είναι νεοναζιστής και ποιος αριστερός;», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα, στηλίτευσε την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τροπολογία για να σώσει το Μέγαρο Μουσικής, την ίδια μέρα που «ζητάει να είναι τέσσερις οι άδειες των καναλιών». Αν και όπως είπε το Μέγαρο προσφέρει ένα μεγάλο έργο στην πατρίδα, «δεν μπορείς να κρατικοποιείς τις ζημιές του». Παράλληλα, αναρωτήθηκε με σκωπτικό ύφος: «το ερώτημα είναι, θα κρατικοποιήσει η κυβέρνηση και τα δάνεια που έχουν πάρει με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου οι Έλληνες επιχειρηματίες, γιατί αυτά ανέρχονται στα 4 δις;»  

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ρώτησε την κυβέρνηση τι θα πράξει με τους υπαλλήλους των ιδιωτικών καναλιών και αν φυσικά θα τους …διορίσει στην ΕΡΤ. «Χιλιάδες άνεργοι περιμένουν από εμάς δικαιοσύνη. Να γνωρίζετε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι δεν συμπεριφέρεστε δίκαια απέναντί τους», τόνισε κλείνοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός ορίων ο Ν. Φίλης στη Βουλή

Νωρίτερα, τα όρια ξεπέρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή, χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορώντας την ότι λειτουργεί «χέρι-χέρι» με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο ισχυριστεί ότι η ΝΔ δίνει επιχειρήματα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών και σε άλλους,  ώστε να έλθουν εκ νέου στην επιφάνεια τα σενάρια για Grexit. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών βρίσκονται οι «εγκάθετοι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγή», ενώ τόνισε κοιτώντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης: «Οι καπεταναίοι σας είναι αυτοί που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών».

Μάταια ο Δημήτρης Σταματής προσπαθούσε να επαναφέρει τον Υπουργό στην τάξη, ο οποίος είχε προφανή στόχο να δυναμιτίσει το κλίμα εν όψει της συζήτησης για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν εξηγείται, άλλωστε, διαφορετικά το γεγονός ότι ο κ. Φίλης κατηγόρησε επίσης την γαλάζια παράταξη ότι «έπνιγε μετανάστες στα νερά του Αιγαίου». «Η κυβέρνηση σας έχει την πολιτική ευθύνη, ήταν ανάλγητη και απάνθρωπη,  έπαιζε παιχνίδια με την ακροδεξιά στην Ελλάδα», προσέθεσε ο υπουργός Παιδείας. Σε ότι αφορά τους αγρότες τόνισε ότι «όσοι αρνούνται τον διάλογο δυστυχώς το κάνουν εις βάρος των συμφερόντων των κοινωνικών ομάδων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν».

Ακόμα ο κ. Φίλης, παρά τα σενάρια για εκλογές, που ολοένα και φουντώνουν, διεμήνυσε ότι «βγήκαμε και 4 χρόνια» και εκ νέου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με την διαπλοκή. «Είμαστε μια κυβέρνηση με τρόπο δημοκρατικό, αδιάλλακτο, χωρίς παζάρια θα συγκρουστεί  με την διαπλοκή», συμπλήρωσε.

Απάντηση στα όσα είπε ο Υπουργός Παιδείας έδωσε η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έκανε λόγο για παραλήρημα Φίλη. «Στρέφεται με διχαστικό και πολωτικό τρόπο απέναντι στην αντιπολίτευση. Η καταισχύνη της παραληρηματικής και επονείδιστης συμπεριφοράς Φίλη δεν τιμά την κυβέρνηση αλλά τη χαρακτηρίζει από τη στιγμή που δεν υπήρξε συγγνώμη», τόνισε εμφατικά.  

 

Αλέξανδρος Διαμάντης