Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει εταιρείες με πλαστά τιμολόγια

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει εταιρείες με πλαστά τιμολόγια

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ρύθμιση - ρουσφέτι για εταιρείες που «πιάστηκαν» στη φάκα με πλαστά τιμολόγια κατήγγειλε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ότι προωθεί η κυβέρνηση στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, το οποίο τελικά πήρε πίσω την τελευταία στιγμή, για να το ξαναφέρει μετά από νέα... διαβούλευση!

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης σε χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς τη χαριστική διάταξη, λέγοντας ότι θα προχωρήσει μόνο με «τη συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής θα προχωρούμε»!

«Βρίσκουμε στα ντουλάπια των υπουργείων μας διάφορες καταστάσεις περίπλοκες και δεν ξέρει κανείς πώς να τις χειριστεί. Μεταξύ αυτών, βρίσκουμε και κάποιες επενδύσεις που έγιναν με προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και με βάση τους τότε ισχύοντες νόμους υπήρξαν παραβάσεις.

Ορισμένες από τις παραβάσεις αυτές δεν είναι παραβάσεις, διότι άλλαξε ο νόμος. Και έχεις τώρα το δίλημμα, να το νομιμοποιήσεις, σαν να μη συνέβη τίποτα; Να πεις όχι, ο νόμος προέβλεπε αυτό, άρα πρέπει να σου γκρεμίσω το ξενοδοχείο; Διότι, περί αυτού πρόκειται», είπε ο Υπουργός Οικονομίας και συνέχισε: «Να κάνουμε μια ρύθμιση, όπου θα επιβάλουμε κάποια ποινή, αλλά θα κλείσουμε το φάκελο; Εγώ παρακαλώ τα κόμματα, γιατί είπα, ότι δεν θα πάρουμε απόφαση τώρα.

Δείτε τις περιπτώσεις. Αν θέλετε, ρωτήστε και τον Γενικό Γραμματέα να σας πει κάποια παραδείγματα, συζητήστε το. Εγώ σε αυτά τα θέματα, το δείξαμε και προηγούμενα, μόνο με τη συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής θα προχωρούμε. Δεν έχω κανένα λόγο. Λυπάμαι, γιατί μπορεί να χρειαστεί κάποιος να πληγεί, αλλά δεν θέλω και να ενεργούμε σε αυτά τα θέματα, ερήμην της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου. Είναι θέματα ευθύνης. Να πάρουμε όλοι την ευθύνη μας»!

Σήμερα, πάντως, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανήλθε, τονίζοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει τους ομίλους που οι «παλιές «κακές» Κυβερνήσεις, του «παλιού πολιτικού συστήματος», είχαν εντοπίσει με πλαστά τιμολόγια στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους». «Γιατί δεν καταθέτει ο κ. Υπουργός εδώ στη Βουλή τον κατάλογο των πλαστών τιμολογίων και των ομίλων που τα έχουν εκδώσει, όπως ζητώ εδώ και μέρες;

Να δούμε την αξία των ακινήτων, πόσα χρήματα έχουν πάρει, σε πόσα αντιστοιχούν τα πλαστά τιμολόγια, πόσα είχαν πάρει από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, τι ξεπλένεται σήμερα. Αυτό είναι το «νέο πολιτικό ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή τη «διαφάνεια» θέλατε να φέρετε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλώντας την κυβέρνηση είτε να αποσύρει τη διάταξη είτε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι χθες ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Θεολόγος Λαμπριανίδης , αφού ξεκαθάρισε με τη σειρά του ότι το θέμα θα αποφασιστεί πολιτικά αν προχωρήσει, υποστήριξε ότι η ρύθμιση αφορά παραστατικά των οποίων η αξία είναι μικρότερη από 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Φωτογραφία intime news