Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Για τον κ. Κουβέλη, ισχύει η λαϊκή ρήση ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Για τον κ. Κουβέλη, ισχύει η λαϊκή ρήση ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Ως μοιραίο άνθρωπο για τη χώρα θεωρεί τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για τον οποίο σχολίασε πως το 2012 είχε βοηθήσει για πρώτη φορά να στηθεί το νέο τεχνητό δίπολο "δεξιάς – δήθεν αριστεράς".

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τόνισε πως «καθένας με τη στάση ζωής του δείχνει αν ευτελίζεται ή όχι. Δηλαδή, αν ψηφίζει μνημόνια, αν φεύγει από ένα κόμμα για να μην ψηφίσει τάχα μνημόνια και πηγαίνει σε ένα άλλο για να τα ψηφίσει και άλλες παρόμοιες τακτικές. Όλοι μπορούν να κρίνουν αν όλα αυτά γίνονται για χάρη μίας βουλευτικής ή υπουργικής καρέκλας».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συνέχεια σημείωσε πως «η περίπτωση όμως του κ. Κουβέλη είναι διαφορετική: Στο παρελθόν, υποδύθηκε την "Αριστερά της ευθύνης". Σε δύο πολύ δύσκολες στιγμές της πολιτικής ζωής του τόπου, ήταν ο "μοιραίος άνθρωπος" για τη χώρα. Στις πρώτες εκλογές του 2012, όταν η ΝΔ έλαβε 19%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16%, το ΠΑΣΟΚ 13% και ο κ. Κουβέλης 8%, θα μπορούσε να είχε σχηματισθεί κυβέρνηση, χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης όμως δεν το αποδέχθηκε, βοηθώντας για πρώτη φορά να στηθεί το νέο τεχνητό δίπολο «δεξιάς – δήθεν αριστεράς».

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα του τέλους του 2014 ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «στο τέλος του 2014, και ενώ του είχε προταθεί – και είναι γνωστό σε όλους – να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ρίξει την Κυβέρνηση, ως μοιραίος άνθρωπος ξανά, με τις γνωστές συνέπειες. Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο των ΣΥΡΙΖΑίων, και του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα προσωπικά, που τότε έκαναν λόγο για αργυρώνητους βουλευτές, που πληρώνονταν για να ψηφίζουν μνημόνια», είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε πως «δεν είμαι ίδιος μαζί τους, είμαι σοσιαλδημοκράτης, κεντροαριστερός και πιστεύω στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Όμως, όσον αφορά τον κ. Κουβέλη, ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας, ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Οι πολίτες γνωρίζουν και τον κρίνουν», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Φωτογραφία: Intime News