Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Απολύονται 2.000 επικουρικοί γιατροί και 1.000 γιατροί του ΠΕΔΥ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Απολύονται 2.000 επικουρικοί γιατροί και 1.000 γιατροί του ΠΕΔΥ

"Απολύονται 2.000 επικουρικοί γιατροί και 1.000 γιατροί του ΠΕΔΥ. Στη Δημητσάνα φεύγει παρασκευάστρια και κοντεύει να κλείσει το Κέντρο Υγείας", σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι δραματική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "από το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας μετατέθηκε η παρασκευάστρια βιοχημικού εργαστηρίου, πιθανότατα με κομματική παρέμβαση και οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της γύρω περιοχής δεν μπορούν να κάνουν μια απλή εξέταση αίματος και αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Τρίπολη που απέχει 100 χλμ.".

Τονίζοντας ότι: "Αυτές τις μέρες, απολύονται 2.000 επικουρικοί γιατροί και 1.000 γιατροί των ΠΕΔΥ και των νοσοκομείων. Η Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ανανεώσει τις συμβάσεις τους. Αν δεν γίνει αυτό τα νοσοκομεία θα έχουν τεράστιο πρόβλημα".

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στους κ.κ. Καμμένο - Αποστολάκη επισημαίνοντας ότι: "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη και καμία εμπιστοσύνη στον κ. Καμμένο. Θέλω να αναγνωρίσω ως ένα από τα ελάχιστα θετικά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ο κ. Αποστολάκης παρέμεινε τόσα χρόνια στη θέση αυτή. Ο λόγος του κ. Αποστολάκης έχει μεγάλη αξία και βαρύτητα – του κ. Καμμένου καμία. Ο κ. Καμμένος είναι ένα λάθος, ενώ ο κ. Αποστολάκης είναι μια επιτυχία".

Μεταξύ άλλων καταδίκασε και το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», σημειώνοντας ότι: "Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό προς όλους, δεν ανήκει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ. Δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε συντηρητικό αγαθό και δεν έχει πρόσημο. Γι' αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε έρμαιο ούτε των ακροδεξιών, ούτε των ακροαριστερών. Άρα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να στοχοποιεί κανέναν άμεσα ή έμμεσα, επιτρέποντας να το εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά ή η ακροαριστερά. Πολλά κυβερνητικά στελέχη συχνά στοχοποιούν πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται συχνά στόχοι και τρομοκρατικών επιθέσεων. Δεν λέω ότι ο ένας υποκινεί τον άλλον, όπως έλεγε ο κ. Καμμένος ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αρχηγός της «17Ν», αλλά η πολιτική στοχοποιήση μπορεί να δώσει αφορμές σε διάφορους".

Φωτογραφία: intime.news