Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αντί να λάβουν μέτρα για τη Folli Follie διόρισαν τον οικονομικό διευθυντή στο Υπερταμείο

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αντί να λάβουν μέτρα για τη Folli Follie διόρισαν τον οικονομικό διευθυντή στο Υπερταμείο

Σημαντικές ευθύνες, για τους χειρισμούς των ελεγκτικών αρχών στην υπόθεση της Folli Follie, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 104,6, αντί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση αντίθετα διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας στο Υπερταμείο. 

«Ο οικονομικός διευθυντής της Folli Follie που είχε υπογράψει οικονομικές καταστάσεις τον διόρισαν στο Υπερταμείο. Από το υπ. Οικονομικών "δείχνουν" τον Δραγασάκη και το Μαξίμου. Δεν πρέπει να μάθουμε ποιος τον έβαλε εκεί; Αυτός έχει υπογράψει όλους τους ισολογισμούς που είναι ψευδείς», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος προσθέτοντας ότι «ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.»

«Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ'όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο να βρεθούν 1.500 εργαζόμενοι στον δρόμο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Σε άλλο θέμα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα στη Wall Street Journal ότι «ακόμα κι αν φύγει ο Καμμένος, η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει» ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε πως «η είδηση είναι ότι "τελείωσε" τον Καμμένο. Του είπε "θα σου πάρω τους βουλευτές και θα στα πάρω όλα". Αυτό που είναι συνεννοημένο είναι να βάλει τον Καμμένο στο Επικρατείας γιατί είναι στο ίδιο κομμα. Επειδή ο κ. Καμμένος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση μετά τις εκλογές και το ξέρει ο ίδιος θα υπάρξουν εξελίξεις», είπε.

Απαριθμώντας στη συνέχεια τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 146 βουλευτές, 147 η Παπακώστα, ο Παπαχριστόπουλος 148, η Κουντουρά 149, Δανέλλης 150. Δεν θέλω να πω για τον Σταύρο Θεοδωράκη».

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποιο αντάλλαγμα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε «εγώ νομίζω αυτό που είχε πει ο κ. Τσίπρας. Τα έχει πει ο κ. Τσίπρας όταν ήταν για Πρόεδρος της Δημοκρτίας ότι υπάρχουν αργυρώνητοι βουλευτές. Ο κ. Τσίπρας είναι προφήτης. Εγώ νομίζω ότι κάτι θα ξέρει για να το λέει εν πάσει περιπτώσει αν δεν ξέρει το κάνει στην πράξη ο ίδιος».