Όχι της ΝΔ στον Πολύδωρα - Δεν πληροί τις προυποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

Όχι της ΝΔ στον Πολύδωρα - Δεν πληροί τις προυποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

Κατηγορηματικά αντίθετη τόσο με το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ όσο και με την τακτική της κυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα με αφορμή την επίσημη πρόταση για την υποψηφιότητα του πρώην στελέχους της ΝΔ.

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως ο κ. Πολύδωρας "δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί» και επισημαίνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Όπως αναφέρουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Πολύδωρας είχε στηρίξει με δηλώσεις του το Νόμο Παππά στο παρελθόν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φανεί με προηγούμενη ανακοίνωσή της στην οποία καλούσε την κυβέρνηση να μην παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ενώ και με σχόλιο του στο Twitter ο Γ. Κουμουτσάκος υπογράμιζε πως "πρώτα οι θεσμοί και μετά τα πρόσωπα" δείχνοντας ξεκάθαρα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συρθεί σε συμφωνία στο ΕΣΡ από κανένα πρόσωπο .

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονιζόταν πως  "τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια".

Την ίδια ώρα ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε στο Twitter

"Πρώτα οι θεσμοί μετά τα πρόσωπα. Πρώτα αποκατάσταση συνταγματικότητας και πλήρης επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και μετά η σύνθεσή του".