«Όχι» της αντιπολίτευσης σε ύποπτη προεκλογική κίνηση Βούτση

«Όχι» της αντιπολίτευσης σε ύποπτη προεκλογική κίνηση Βούτση

Τη μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) από διετή σε τριετή επιχείρησε να περάσει (υπό την ομπρέλα του συλλόγου εργαζομένων της Βουλής) από την επιτροπή κανονισμών της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης. Παράλληλα ο κ. Βούτσης επιχείρησε να δεσμεύσει την ανανέωση από τώρα των εν λόγω συμβάσεων, οι οποίες πάντως ανανεώνονται με απόφαση του εκάστοτε προέδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 200 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου και οι οποίοι βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. Προεκλογικά λοιπόν, ο κ. Βούτσης προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία ώστε να «βολέψει» του συμβασιούχους. Ωστόσο, η αντιπολίτευση ύψωσε τείχος λέγοντας στον κ. Βούτση ότι μια τέτοια μετατροπή δεν μπορεί να γίνει προεκλογικά.

Ορισμένοι πάντως τον κάλεσαν να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα μετά το πέρας τουλάχιστον των ευρωεκλογών. Εν τέλει ο πρόεδρος της Βουλής βλέποντας ότι δεν μπορεί να λάβει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας προς στιγμή τουλάχιστον τη διετία.