ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Στέλιος Κούλογλου: Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ναι στις διαφημίσεις τους

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ναι στις διαφημίσεις τους

Λάβρος κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ειδικά των ιδιωτικών πανεπιστημίων εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, που πεισματικά αρνείται να αποδεχθεί την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα αξιοποιεί τις δυνατότητες της.

Έτσι την ώρα που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους ή οι ίδιοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ο Στέλιος Κούλογλου αποδέχεται και αυτός τις διαφημίσεις των ιδιωτικών παράδειγμα.

Στο site που διατηρεί το tvxs υπάρχει διαφήμιση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ενός ιδρύματος που δεν εντάσσεται στα κρατικά και ως εκ τούτου δεν ανήκει στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επιτιθέμενος διαρκώς στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα θα γίνει «κόλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά σε εμφάνισή του στο κανάλι Κόντρα κατηγορώντας ανοιχτά τον ιδιωτικό τομέα, του οποίου τη διαφήμιση αποδέχεται και μάλιστα με την εμφάνιση κειμένου που προτάσσει τα θετικά σημεία του εν λόγω Πανεπιστημίου,

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ με κάθε ευκαιρία στηλιτεύει την ιδιωτική εκπαίδευση και τους ιδιοκτήτες των ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα μας. Και παρά το γεγονός πως κορυφαία στελέχη του κόμματος στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά ουσιαστικά ζητούν την κατάργησή τους. Κυρίως όμως δεν συναινούν στην λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα παρά τις απώλειες που αυτό επιφέρει και στην οικονομία αλλά και σε έμψυχο υλικό

Η αριστερά κατάφερε επί σειρά ετών να αποτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και συνεχίζει να επικρίνει τα ιδιωτικά σχολεία, συνδέοντάς τα με τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό. Επιχειρεί όμως να παρεμποδίσει και τη λειτουργία πρότυπων και πειραματικών σχολείων του δημοσίου που υποτίθεται πως στηρίζει.

Σε κάθε περίπτωση όπως και σε όλα τα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει και επιχειρεί να έχει και οφέλη. Το ίδιο πράττει και ο Στέλιος Κούλογλου.