«Όχι» από Αποστόλου στην τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας

«Όχι» από Αποστόλου στην τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας

Αναρμόδιος (!) δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου προκειμένου να απορρίψει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για τους δασικούς χάρτες. Μάλιστα, «όχι» είπε και σε παρεμφερή τροπολογία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Γιώργο Λαζαρίδη να εξαπολύει τα πυρά τους προς τον Υπουργό.

«Όσοι συζητάτε για δασικούς χάρτες, για μορφές και χρήσεις γης θα πρέπει να έχετε υπόψη σας το 117 Συντάγματος. Εκτάσεις που κάηκαν , αποψιλώθηκαν κλπ. αυτόματα κηρύσσονται αναδασωτέες. Δεν θα επιτρέψουμε εμείς του αγροτικού χώρου να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα οι εκτάσεις που πράγματι έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος για να μπουν κι άλλες εκτάσεις οι οποίες θα πάνε για κάθε χρήση και θα ανοίξει παράθυρο στους καταπατητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου, για να διατυπώσει την άποψη ότι δεν είναι ο αρμόδιος Υπουργός για να κάνει δεκτή μια τέτοια τροπολογία.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδης πέρασε στην αντεπίθεση μόλις άκουσε τις… δικαιολογίες του Υπουργού λέγοντας: «Εμείς δεν είπαμε να μην αναδασωθούν τα δάση. Εμείς μιλάμε για αγροτεμάχια. Αυτοί που συνέταξαν δασικούς χάρτες αμφισβητούν ιδιοκτησίες. Δεν λαμβάνουν τίποτα υπ' οψιν τους. Όταν ο αγρότης νιώθει δικαιωμένος γίνεται και άμισθος δασοφύλακας. Που μιλάμε εμείς για νομιμοποίηση καταπατητών κύριε Υπουργέ;».

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Φωτογραφία: SOOC