Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 16:50

-A +A

Ο Τζόκερ, τα fake news και οι επιλεκτικές συγγένειες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 16:50
Ο Τζόκερ, τα fake news και οι επιλεκτικές συγγένειες
-A +A

Του Τάσου Ευαγγελίου

Με ένα tweet o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στην προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψουν σε πολιτικό θέμα την υπόθεση με τις καταγγελίες δύο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και την παρέμβαση της αστυνομίας σε μια αίθουσα προβολής της ταινίας Τζόκερ. Πολιτική εκμετάλλευση, fake news και επιλεκτικές συγγένειες συνθέτουν το παζλ.

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ξεκάθαρη απάντηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας γενικευμένης πολιτικής απαγόρευσης, μιλώντας ακόμη και για «νεοσυντηρισμό».

Και η τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη ήταν σαφής. Οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου έδρασαν αυτοβούλως, όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει σχετική εντολή ούτε και είναι ρόλος τους να ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας για να ελεγχθούν οι θεατές όπως έπραξαν.

Ακόμη πιο ενδεικτική η κατάθεση της μιας υπαλλήλου η οποία υποστήριξε πως έλαβε προφορική εντολή διότι δεν βρήκε την προϊσταμένη της, από άλλη υπάλληλο.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην αναπαραγωγή της είδησης και στην μετατροπή της σε fake news. Tο διαδίκτυο γέμισε με αναρτήσεις για εφόδους της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφους. Μέχρι και ενεργοποίηση των ΕΚΑΜ ανακάλυψαν ορισμένοι. Και είναι αναμενόμενο να γίνονται τέτοιες αναρτήσεις όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εφόδους και κάνουν και σχετικές αναρτήσεις όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ενέργεια της υπαλλήλου, που εμφανίζει εαυτόν να μην έχει βρει την… προϊσταμένη αλλά να έλαβε προφορική εντολή από άλλη ανώτερή της υπάλληλο προκαλεί ερωτήματα. Αφενός για το ρόλο της τον υπηρεσιακό αφετέρου για τον τρόπο που κινήθηκε με μια προφορική εντολή προκειμένου να ελέγξει αν υπάρχουν ανήλικοι στην αίθουσα κινηματογράφου.

Και μάλιστα χωρίς όπως δηλώνει να βρει την προϊσταμένη. Που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο υπουργείο. Και μάλιστα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά το θέμα, η παρουσία ενός συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού, θα μπορούσε με την ίδια λογική να αποτελέσει πεδίο συζήτησης για το τι τελικά έγινε. Ποιες εντολές δόθηκαν από που και για ποιον λόγο.

Κυρίως δε εγείρει το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν κατάργησε τη σχετική νομοθεσία ή το ρόλο της εν λόγω διεύθυνσης του ΥΠΠΟ, αν τελικά είναι αυτός βάσει του οποίου ενήργησαν οι υπάλληλοί του.

Διαβάστε ακόμα: 

- Απίστευτη ανάρτηση Τσίπρα, ανάγει σε πολιτικό το θέμα με την ταινία του Τζόκερ 

 
-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα