7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ο Τσίπρας στην Μύκονο με σημαία την καταστροφολογία

Ο Τσίπρας στην Μύκονο με σημαία την καταστροφολογία

Η επένδυση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην καταστροφολογία αναδείχθηκε και από την... Μύκονο όπου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη το πρωί προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «αβάσταχτη ελαφρότητα», αδιαφορώντας για το μήνυμα που στέλνει με αυτό τον τρόπο σε τουρίστες και εν δυνάμει επισκέπτες στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επενδύσει στην καταστροφολογία και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μαι επικράτηση της πανδημίας. Άλλωστε το έχει δηλώσει και η Έφη Αχτσιόγλου όταν απευθυνόμενη σε κομματικά στελέχη τόνιζε πως η πανδημία «είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά». Και πλέον η στάση του όπως και οι δηλώσεις είναι προβλέψιμες.

Η διαφορά είναι πως όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό testing και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς» το μήνυμα προς τους τουρίστες είναι αρνητικό και δύναται να θεωρεί και ως υπονομευτικό

Όπως ήταν και αυτό που η τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου έστελνε στους εργαζόμενους στον τομέα αυτόν να απεργήσουν τις πρώτες ημέρες που η κυβέρνηση αποφάσιζε το άνοιγμα σε τουρισμό και εστίαση.

Τα όσα είπε στη Μύκονο ο Αλέξης Τσίπρας αναμενόμενα και προβλέψιμα σε σημείο που η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη μίλησε για τις δηλώσεις του πριν αυτές γίνουν περιγράφοντας ουσιαστικά αυτό που ακολούθησε λέγοντας ότι [καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό, ειδικά σε ότι αφορά κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς».

Πριν αλέκτωρ λαλήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για Mini lockdown (όταν είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα είχε κάνει λόγο για lockdown παραπέμποντας σε συνολικό κλείσιμο) για να περιγράψει τα έκτακτα τοπικά μέτρα που ελήφθησαν και στη συνέχεια σημείωσε πως «Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας» για να προσθέσει ότι «ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα».

Συνέχισε δε αφού εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για το άνοιγμα του τουρισμού, λέγοντας πως «Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο testing και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας. Την καλούμε, όμως, ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα, ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιοδείες και τις συνεντεύξεις κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση την χαρακτηρίζει επικίνδυνη και προσφεύγει στην τακτική των προσωπικών επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού με χαρακτηρισμούς σε υψηλούς τόνους και προσωπικούς.

Και την ώρα που δηλώνει πως βάζει πλάτη και τάσσεται υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών ειδικών κατηγοριών εργαζομένων ανακοινώνει πως θα καταψηφίσει την τροπολογία που κατατέθηκε με τη δικαιολογία ότι καθιστά υποχρεωτική την... υποχρεωτικότητα μέσα από μέτρα όπως η αναστολή εργασίας για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν...

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: