ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Γ. Κουμουτσάκος: «Ο Τούρκος ΥΠΕΣ με απείλησε ευθέως ότι θα ανοίξει τα σύνορα» 

«Ο Τούρκος ΥΠΕΣ με απείλησε ευθέως ότι θα ανοίξει τα σύνορα» 

Σε μια ηχηρή αποκάλυψη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Υπουργό ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ότι αν δεν υπάρξει βοήθεια από την Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας τότε οι γείτονες θα ανοίξουν τα σύνορα! «Μου είπε ότι θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα», μιλώντας προφανώς για τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων. 

Μάλιστα, όπως εκτίμησε ο Υπουργός το σχέδιο της Τουρκίας ετοιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που ανέμενε η Αθήνα και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα στο μέτωπο του Έβρου. 

«Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα. Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε και ξεκαθάρισε ότι τα ελληνικά σύνορα  θα προστατευθούν με κάθε τρόπο.

Να σημειωθεί ότι το ραντεβού του Γ. Κουμουτσάκου με τον Τούρκο ΥΠΕΣ έγινε στις 4 Οκτωβρίου όταν ο Έλληνας Υπουργός είχε επισκεφτεί την Άγκυρα.