Ο Τ. Κουίκ εγκαλεί τους ΑΝΕΛ για την κόντρα με Ν. Κοτζιά

Ο Τ. Κουίκ εγκαλεί τους ΑΝΕΛ για την κόντρα με Ν. Κοτζιά

Αποστάσεις από την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παίρνει ο Τέρενς Κουίκ, εγκαλώντας το κόμμα για τις αναφορές αυτές. 

«Θα πρέπει να μην ξαναυπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν έχει κάνει προσωπικές αναφορές εναντίον οποιουδήποτε άλλου υπουργού, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Κόκκινο. 

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά, σημειώνοντας πως δεν είναι λογικό, μέσα σε μία κυβέρνηση ο ένας να τα βάζει με τον άλλο, «να βγαίνει το ένα κόμμα και να τα βάζει με τον α'', τον β'', τον γ''. Κακό κάνουμε, σε μία εποχή που χρειάζεται συνοχή σε όλα τα επίπεδα».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ χρειάζονται σωστή διαχείριση για να ξαναμπούν στη Βουλή. «Η σωστή διαχείριση και από τους ΑΝΕΛ θα τους δώσει όλα τα περιθώρια να ξαναμπούν στην Βουλή... έχω ζήσει από μέσα το να μας λένε ότι είμαστε "καραμπινάτα εκτός" και τελικά μπήκαμε με το κεφάλι ψηλά», είπε, συμπληρώνοντας πως η ατζέντα αυτή την στιγμή πρέπει να είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων.

«Υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως π.χ. το Μακεδονικό, αλλά η ατζέντα αυτή την στιγμή, άσχετα με τις παγιωμένες θέσεις των κομμάτων, πρέπει να είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων. Εκεί εστίασε και η κουβέντα μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου και νομίζω ότι συμφώνησαν», ανέφερε. 

Τέλος, για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος για το συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι θα είναι «ο τελευταίος που θα παραβιάσω την συμφωνία των δύο ηγετών, που είπαν ότι θα ξαναδούν αυτό το θέμα τον Μάρτιο. Δεν θα μπω σε άλλη συζήτηση».