Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει  Καμμένο: Υπερψήφισε την μη άρση της ασυλίας του

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Καμμένο: Υπερψήφισε την μη άρση της ασυλίας του

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την ώρα που στη Ολομέλεια συζητείται η κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ο Πάνος Καμμένος στην επιτροπή Δεοντολογίας ζήτησε την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου ώστε να μην αρθεί η ασυλία του! Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το αδίκημα έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, βάζοντας πλάτη ώστε ο κ. Καμμένος να μην συρθεί στα δικαστήρια. Η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης  Κουρτάκης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, και παρά την… ανταλλαγή ποιημάτων ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο την περασμένη εβδομάδα, γίνεται εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει τον πρώην ύπαρχο, προστατεύοντάς τον κατά περίπτωση.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά στην άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, για ζήτημα που αφορά τη θητεία του στο Διοικητικό Συμβοίλου του Αθήνα, 9.84 αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για την υπόθεση της φυγής του μετά τα περί στρατιωτικού πραξικοπήματος που είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Φωτογραφία intime news