Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την τοποθεσία εκδήλωσης για το Σκοπιανό υπό το φόβο επειδοδίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την τοποθεσία εκδήλωσης για το Σκοπιανό υπό το φόβο επειδοδίων

Σε αλλαγή της τοποθεσίας της εκδήλωσης με θέμα "Μακεδονικό τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια" στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο επεισοδίων λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το thestival.gr,  η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, ωστόσο οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αιφνίδια αλλαγή μετά τα καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που σχεδίαζαν πολίτες, φορείς αλλά και οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, το «Κίνημα ΣφυρίΖΩ» καλούσε τους Θεσσαλονικείς να διαδηλώσουν ειρηνικά στις 19.00 μ.μ. κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας για να παρουσιάσει τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν οι διοργανωτές παρά την αλλαγή τοποθεσίας, καθώς το «ΣφυρίΖΩ» μετέφερε τη διαμαρτυρία του νότια πύλη της ΔΕΘ.

«Προσοχή! Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης άλλαξε τον τόπο της εκδήλωσης του για σήμερα, αλλάζουμε και εμείς τον τόπο του ραντεβού μας! Θα βρεθούμε στις 7 το απόγευμα στην πύλη πεζών της ΔΕΘ, ακριβώς απέναντι από την ΧΑΝΘ. Δε θα γλυτώσουν από τις σφυρίχτρες μας!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κινήματος, στη σελίδα του στο Facebook.

Η εν λόγω εκδήλωση είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Τούμπας. Με ανακοίνωσή του ο συγκεκριμένος σύνδεσμος ενημέρωνε τους διοργανωτές της εκδήλωσης ότι δεν πρόκειται «να λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα». Ο συντάκτες της ανακοίνωσης ξεκαθάριζαν ακόμη ότι δεν θα επιτραπεί σε ακραία στοιχεία και μέλη εθνικιστικών και φασιστικών οργανώσεων να καπηλευτούν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.