Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη νέα κυβέρνηση πριν... αναλάβει καθήκοντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη νέα κυβέρνηση πριν... αναλάβει καθήκοντα

Επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης πριν καν αυτή αναλάβει τα καθήκοντά της εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στίγμα για την τακτική που θα ακολουθήσει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως «από ό,τι φάνηκε από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο "λεφτά υπάρχουν". Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον στρέφει τα πυρά του κατά του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ), όπως και την ΕΥΠ, «για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

Τέλος, υποστηρίζει πως «από το "μικρό και ευέλικτο" σχήμα, με "ελάχιστους" αναπληρωτές υπουργούς, το κυβερνητικό σχήμα κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς για να καταλήξει: «Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε (σ.σ.: η ΝΔ) τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου».