Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μπέργκαμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μπέργκαμο

Νοέμβριος 2020, το δεύτερο κύμα χτυπά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» δηλώνοντας πως «ο φόβος και η αγωνία είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο». Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευθεί την πανδημία είναι εμφανής. Ειδικά από το καλοκαίρι του 2020 και μετά η Κουμουνδούρου αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθενται σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργού για τη διαχείριση στο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι επιθέσεις κλιμακώνοντας όσο προχωρά ο εμβολιασμός και όσο η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας εξελίσσεται. Η σημερινή αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μάλιστα σε καταστάσεις Μπέργκαμο δεν ήταν η πρώτη.

Στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. Όπως δεν επιβεβαιώθηκε και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που με αναρτήσεις της αναφερόταν σε φωτογραφίες με ανοιγμένους τάφους.

Τι ανέφεραν οι αναρτήσεις; Το ένα σχόλιο ήταν «ίσως χρειαστούν κι άλλοι» και το άλλο ότι «Το Μπέργκαμο δε φαντάζει πια μακριά». Με λίγα λόγια η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί εντύπωση και δεν εκπλήσσει δεδομένου ότι η προσπάθεια να χρεώσει την πανδημία στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι διαρκής.

Δε σταματά όμως εκεί. Την ώρα που κατηγορεί την κυβέρνηση δείχνει να επιχειρεί να δικαιολογήσει και όλους όσοι δεν ακολουθούν τα μέτρα περιορισμού που τίθενται σε εφαρμογή φτάνοντας στο σημείο υποστηρίζει πως η πανδημία «αποτελεί πρόσχημα».

Αυτό αναφέρει και ο Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στην οποία αποφεύγει πάντως να μιλήσει για την ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους πολίτες. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει με αφορμή τα συλλαλητήρια ότι το δέχεται το ρίσκο της μετάδοσης του ιού (διευκρινιζοντας εκ των υστέρων πως ανέφερε ότι δέχεται υπάρχει ρίσκο από τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας)

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει όλο και περισσότερο τους τόνους στρέφοντας εκ νέου τα βέλη στην πανδημία έχοντας αποτύχει σε όλα τα θέματα που επέλεξε να επενδύσει το προηγούμενο διάστημα. Η κούραση και η αγανάκτηση των πολιτών ενδέχεται να μετατραπεί σε θυμό και στο σημείο αυτό κάποιοι επενδύουν και το πολιτικό τους μέλλον…