Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλά κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλά κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Του Αλέξανδρου Δαιμάντη

Πληρωμένη απάντηση στον Νίκο Παππά έδωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

«Τι ωραία που θα ήταν, κύριε Παππά, η ζωή για εσάς του Συνασπισμού της Αριστεράς αν δεν είχατε κυβερνήσει. Τι ωραία που θα ήταν! Θα ερχόσασταν σήμερα εδώ, θα κάνατε έναν ωραίο "δεκάρικο", περίπου σαν κι αυτόν που ακούσαμε, κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, θα σας αποθέωναν περίπου τα μέσα της Αριστεράς για τη μάχη κατά της ιδιωτικοποιήσεως, θα υβρίζατε και λίγο την αείμνηστη Βαρώνη Μάργκαρετ Θάτσερ, θα λέγατε για μένα για το πόσο φανατικός νεοφιλελεύθερος είμαι και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας παράλληλα πότε ξεκίνησε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

«18-4-2018. Ξέρετε ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Είναι η ημερομηνία που το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ. Μήπως θυμάστε, κύριε Παππά, στις 18-4-2018 ποιος περίπου ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και ποιος ήταν Υπουργός; Εσείς Υπουργός, η κυρία δίπλα σας Υπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός. Καλά, εσείς οι διαπρύσιοι αντίπαλοι της Θάτσερ, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, πώς δεν προτάξατε τα στήθη σας να σταματήσετε αυτή την επαίσχυντη πώληση της κερδοφόρου εταιρείας των Ελληνικών Πετρελαίων;», είπε σχετικά.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε μια αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους «φωστήρες των 50 δισ. ευρώ» που θα λάβει η χώρα από τις ιδιωτικοποίησης. Ο Α. Γεωργιάδης θύμισε στον Ν. Παππά ποιοι ήταν αυτοί που έδιναν αυτές τις εκτιμήσεις! «Πρώτον, κύριε Παππά, δεν περίμενα τέτοιο χτύπημα κάτω από τη ζώνη σε συναδέλφους σας, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο φίλος σας ο Χρήστος Σπίρτζης. Ντροπή. Είπατε: «Για τους φωστήρες των 50 δισεκατομμυρίων». Καλώς γνωρίζετε ότι η εκτίμηση των 50 δισεκατομμυρίων έγινε με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Εγώ σας σέβομαι, αλλά να είστε στη Βουλή και να κατηγορείτε τόσους συναδέλφους σας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατ' αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο; Δεν ξέρετε ότι αυτή την υπογραφή την έχει ο Γιάννης Ραγκούσης από κάτω, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής; Δεν τους σέβεστε όλους αυτούς; Τους πετάτε στα σκουπίδια, έτσι στη Βουλή; Τους πετάτε να τους φάνε τα σκυλιά, ότι ήταν άσχετοι επί των οικονομικών; Ντροπή σας», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σχολίασε ότι τα περί ενός τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου δεν επιβεβαιώνονται από τα ΕΛΠΕ και έκλεισε με την εξής φράση: «Σας το λέω για το καλό σας, δεν σας το λέω για το κακό σας. Μην έρχεστε εδώ στη Βουλή υποκρινόμενοι ότι ο λαός πάσχει από μια αμνησία και δεν θυμάται ποιος κυβέρνησε το 2015-2019. Το 2015-2019 κυβερνήσατε εσείς. Κυβερνήσατε με μνημόνιο. Πήρατε τα εύσημα του Σόιμπλε, κάνατε ιδιωτικοποιήσεις, φτιάξατε το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, δώσατε όλη την ελληνική δημόσια περιουσία εχέγγυο. Άρα, εσείς ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείτε να μιλήσετε ξανά κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ της προασπίσεως δήθεν της δημόσιας περιουσίας ποτέ. Θα περάσουν τρεις χιλιάδες χρόνια, θα ζητάτε συγνώμη από τους φίλους της Αριστεράς και μπορεί κάποτε να σας συγχωρέσουν».