Ο Σπ. Λάππας επιβεβαίωσε ότι θέλουν να «κλείσουν» την προανακριτική

Ο Σπ. Λάππας επιβεβαίωσε ότι θέλουν να «κλείσουν» την προανακριτική

Στην ομολογία ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο Novartis δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και θα κλείσει σε χρόνο- ρεκόρ προχώρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να κρυφτεί πίσω από την παραγραφή των αδικημάτων. Και επειδή κατά τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει κάτι τέτοιο θα στείλει τη δικογραφία για τη Novartis πίσω στη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν θα γίνει με εμάς. Εμείς θα διερευνήσουμε τα πάντα και θα φροντίσουμε το συντομότερο η δικογραφία να πάει στην τακτική Δικαιοσύνη αφού μόνο εκεί δεν υπάρχει παραγραφή, μόνο εκεί υπάρχει διερεύνηση και μόνο εκεί υπάρχει καταδίκη των ενόχων», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ότι η πλειοψηφία θέλει να κρύψει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την εις βάθος εξέταση της υπόθεσης με την κλήση τόσο των τριών μαρτύρων όσο κι άλλων, όπως του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία Intime News