Ο ρόλος του «Ρασπούτιν» - Τι υποστηρίζει ο Ι. Αγγελής στη δικογραφία

Ο ρόλος του «Ρασπούτιν» - Τι υποστηρίζει ο Ι. Αγγελής στη δικογραφία

Τον περιβόητο «Ρασπούτιν» περιγράφει στην κατάθεσή του ο αντιεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή. Ο κ. Αγγελής, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν κατονομάζει τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν», παρ' όλα αυτά φωτογραφίζει τον ρόλο του, τις πιέσεις που ασκούσε σε δικαστικούς λειτουργούς καθώς επίσης και τις εντολές που έδινε.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πάντως, καταθέτει ότι η Ξένη Δημητρίου γνώριζε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» κ ενώ δείχνει τον τρόπο με τον οποίο γινόντουσαν οι επικοινωνίες με την κ. Τουλουπάκη: Μέσω ενός τρίτου προσώπου, ο οποίος φέρεται να είναι εισαγγελέας πρωτοδικών αλλά δεν κατονομάζεται! Πέραν αυτού ο κ. Αγγελής παραθέτει στοιχεία από το «βιογραφικό» του «Ρασπούτιν», ότι δηλαδή πρόκειται για ένα μέλος της κυβέρνησης, το οποίο διόριζε παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης!

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής υπογραμμίζει ότι η εισαγγελία επιδίωξε να ασκηθούν διώξεις χωρίς να τηρηθεί ο νόμος ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «ομάδα» που διέθετε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, λάμβανε εντολές από τον ίδιο τον «Ρασπούτιν».

Απαντώντας ουσιαστικά σε όσα του καταλογίζουν για τη υπόθεση στη Βιέννη (σύμφωνα με την Ε. Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε «όχι» στην αποδοχή στοιχείων από το FBI και κάλεσε τους Αμερικάνους να τα στείλουν στη Eurojust) αρνείται τη σχετική καταγγελία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του δηλώνει πως διαπίστωσε ότι αποτελούν στόχο πλέον οι κ.κ. Λοβέρδος, Σαλμάς και Άδωνις Γεωργιάδης.