Ο Πολάκης προαναγγέλλει φυλακίσεις  πολιτικών αντιπάλων

Ο Πολάκης προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με φυλακίσεις προειδοποίησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος από το βήμα τη Βουλής επιτέθηκε κατά πάντων με αφορμή τις τροπολογίες που κατέθεσαν το Ποτάμι και ο Ανδρέας Λοβέρδος για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την εφαρμογή του αυτοφώρου και για τα αδικήματα περί Τύπου.

Επιβεβαιώνοντας και αυτός μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτές τις τροπολογίες και αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί στις διώξεις κατά των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, τόνισε ότι «Όσο και να τα κρύψετε όλα θα βγουν στη φόρα.  Και αν είχαμε και μια δικαιοσύνη που λειτουργούσε γρηγορότερα κάποιοι θα έβλεπαν τον κόσμο ριγέ γιατί θα έπρεπε να είναι πίσω από τα κάγκελα».

Κατέληξε δέ λέγοντας ότι «Αλλά θα έρθει κι αυτή η ώρα…» γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού αυτή η φράση εκλαμβάνεται ως επί της ουσίας προαναγγελία φυλακίσεων και προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη.

Προηγουμένως ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει την υπόθεση με τη σύλληψη των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου που βρέθηκαν τα κρατητήρια του Α.Τ. Εξαρχείων μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ασκώντας κριτικής σε όσους αντέδρασαν παραβλέποντας το γεγονός πως υπήρξαν αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, τόσο από μέσα ενημέρωσης όσο και από οργανώσεις όπως αυτή των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

«Επειδή πήγαν στο Α.Τ. οι δημοσιογράφοι του «Φ» και ο Θ. Μαυρίδης και άλλοι σηκώθηκε επανάσταση» είπε και επιχείρησε να συνδέσει την περίπτωση της μήνυσης ενός υπουργού κατά ενός Μέσου Ενημέρωσης με άλλες περιπτώσεις μηνύσεων κατά δημοσιογράφων από ιδιώτες και άσκησε σκληρή κριτική διότι, όπως ανέφερε, δεν είδε την ίδια επανάσταση όταν η Λ. Νικολακοπούλου είχε καταθέσει μήνυση κατά του Βαξεβάνη.

«Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τώρα τα  ιμάτιά τους για την ελευθερία του Τύπου δεν είπαν κουβέντα για Βαξεβάνη. Λέγανε προσβάλλει τη γυναίκα μεγαλοτραπεζίτη και λίγα του κάνατε λέγατε. Άρα ψευδεπίγραφο αυτό που λέτε τώρα» ήταν το συμπέρασμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι θα έπρεπε ο ίδιος να έκανε πέντε μηνύσεις την ημέρα από όσα ακούει.

«Κι εγώ τι να κάνουμε δεν είμαι πολύ ευγενικό παιδί κι απαντάω», προσέθεσε και άρχισε πάλι να εξιστορεί την δική του οπτική, σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία έχει ουσιαστικά καταρριφθεί από την εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί που κάθε χρόνο έπαιρναν 6-10-15 αέρα τζάμπα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ άμα τους βγάζεις τα άπλυτα στη φόρα να σε λένε γιδοβοσκό αναρχοάπλυτο σκύλο», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Αντιθέτως εμένα μου έχουν κάνει ένα κάρο αγωγές οι διάφοροι συνάδελφοί σας που ταϊζόταν κανονικά και με μηνιάτικο από το σύστημα Παπαδημητρίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν οι κ.κ. Αβραμόπουλος, κ. Άδωνις, κ. Βορίδης κλπ» αποφεύγοντας να αναφερθεί στην περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν η κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Τέλος επανήλθε στην υπόθεση της συζύγους του κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι «έτρωγε χρήματα»

 

Φωτογραφία intime news