Ο Παπαγγελόπουλος «αμφισβητεί» την απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο Παπαγγελόπουλος «αμφισβητεί» την απόφαση του Αρείου Πάγου

«Παρέμβαση» στην απόφαση του Αρείου Πάγου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι στο δικαιϊκό μας σύστημα εκφεύγει της δυνατότητας των δικαστηρίων η άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα, το ίδιο ουσιαστικά ισχυρίστηκε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι ο Άρειος Πάγος δεν έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε άσχετο θέμα. Ενισχύει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Η απόφαση αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη μακεδονικής μειονότητας. Μόνο σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι παρεμπίπτουσες σκέψεις», τόνισε αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος για να λάβει στη συνέχεια τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Οι Μακεδόνες δεν υπήρξε ιδιαίτερος εθνολογικός πληθυσμός. Αυτό λέει. Γιατί δεν το διαβάσατε κύριε Υπουργέ», είπε ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος προς τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Αντί, ο αναπληρωτής υπουργός να απαντήσει επί της ουσίας, τη δική του θέση εξέφρασε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Αν είχαμε απόφαση αμετάκλητη του Α.Π γιατί να μην την κάνουμε εκτελεστή, να τη στείλουμε στα Σκόπια και να τελειώνουμε. Λέτε ότι τα δικαστήρια θα πρέπει να αποφασίζουν για την ιστορία και την εξωτερική πολιτική. Δεν μπορούν να υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική και την ιστορία. Λέτε ότι ένα εσωτερικό όργανο θα μπορούσε να αποφασίζει για διεθνείς σχέσεις», είπε.

Αλέξανδρος Διαμάντης