Ο Παπαχριστόπουλος παραμένει μέχρι νεωτέρας στους ΑΝΕΛ για να σώσει τον Καμμένο

Ο Παπαχριστόπουλος παραμένει μέχρι νεωτέρας στους ΑΝΕΛ για να σώσει τον Καμμένο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Ένα νέο… αλισβερίσι βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την πρόβλεψη του Κανονισμού της Βούλης, με την οποία ο Π. Καμμένος χάνει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διακήρυττε ότι θα αποχωρήσει μετά την ψηφοφορία για την ονομασία των Σκοπιών, ο προγραμματισμός αλλάζει τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του πρωτοκόλλου του ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή!

Εν ολίγοις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κάνει ένα βήμα πίσω, μέχρι ο Πάνος Καμμένος να βρει μια νέα λύση, προκειμένου να μην απώλεσει τα προνόμια του. Μόνη λύση πάντως είναι να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ ένας εκ των Γιώργου Λαζαρίδη, Νίκου Νικολόπουλου ή του Δημήτρη Καμμένου. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει και σχετική έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας τγης Βουλής, μόλις όμως αποχωρήσει ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «κλάφτηκε» στον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν γνώριζε την πρόβλεψη του Κανονισμού. Ειδικότερα, χθες κοιτώντας τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εξέφρασε το παράπονό του στον πρωθυπουργό. Προφανώς, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν υπολογίσει το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, όπου για να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Πάνος θα πρέπει οι τουλάχιστον πέντε βουλευτές να έχουν εκλεγεί με το κόμμα του κι όχι με κάποιο άλλο όπως ο Φωκάς στην προκειμένη περίπτωση.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι όταν ο Π. Καμμένος έκανε τη σχετική αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας όλο απορία τον ρώτησε από τα Υπουργικά έδρανα αν ισχύει! «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3  κ. Πρωθυπουργέ».