Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 01:02

-A +A

Ο πάντα... συναινετικός κ. Τσίπρας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Ο πάντα... συναινετικός κ. Τσίπρας
-A +A

Του Τάσου Ευαγγελίου

Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης απαιτεί ευρείες συναινέσεις, αλλά ο Αλ. Τσίπρας επιμένει στο διχαστικό λόγο και την πόλωση. Αυτά εντός Ελλάδος, διότι ο Τσίπρας Εξωτερικού εμφανίζεται ως ο μεταρρυθμιστής που επιδιώκει τη συστράτευση με τη σοσιαλδημοκρατία, την αντιμετώπιση του λαϊκισμού και την καταπολέμηση της διαφθοράς...

Ο Πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή του δείχνουν να «τρέφονται» από μια συγκρουσιακή λογική εκτιμώντας πως με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και αποδομούνται τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κυρίως η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχοντας προαναγγείλει την έναρξη της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση και ζητώντας συναίνεση αλλά και διάλογο, ο Αλ. Τσίπρας ανακαλύπτει συνεχώς τρόπους για να συκοφαντήσεις του αντιπάλους του όπως συνέβη σήμερα με τον κ. Σημίτη.

Ο φιλικός προς τον κ. Τσίπρα τύπος προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων και σκάνδαλα. Οπως έκανε και στην περίπτωση Novartis που δεν εξελίσσεται κατά το δοκούν και έτσι δύο νέα πορίσματα έκαναν την εμφανίσει τους. Την ίδια σχεδόν στιγμή η αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδινε εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και ενός εκ των τότε κορυφαίων στελεχών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Από τη μια καλή σε συστράτευση την κεντροαριστερά και από την άλλη συκοφαντεί τα ιστορικά της στελέχη. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για το δημιούργημά τους.

Η πρακτική της σπίλωσης έρχεται να υποστηρίξει το λεγόμενο «Δόγμα Πολάκη» (να κλείσουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές) και τη λογική Ρασπούτιν (κάντε γρήγορα διώξεις και αν αθωωθούν αθωώθηκαν). Αποδεικνύει δε ότι τα πάντα γίνονται για μικροκομματικά οφέλη με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στην εξουσία, αδιαφορώντας όμως για τη ζημιά που προκαλείται στους θεσμούς και στην ίδια τη χώρα.

Η συγκρουσιακή λογική και η καθεστωτική νοοτροπία που διέπει τη σημερινή κυβέρνηση είναι εμφανής σε κάθε βήμα της και έναντι όλων όσων την επικρίνουν ή δεν συμβαδίζουν με τις αποφάσεις της. Οι προσωπικές επιθέσεις αποτελούν άλλωστε το αγαπημένο άθλημα κορυφαίων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες στη Βουλή αν και επιχείρησε να κρατήσει αρχικά χαμηλούς τόνους στη συνέχεια επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη Φώφη Γεννηματά όταν στριμώχτηκε από τις καταγγελίες για σκάνδαλα και κυρίως για την υπόθεση των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου που προκάλεσαν την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Την ώρα όμως που ο «Τσίπρας Εσωτερικού» επιδιώκει τη σπίλωση των αντιπάλων και την εξαφάνιση των σοσιαλιστών του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ ο «Τσίπρας εξωτερικού» είναι ένας «μεταρρυθμιστής». Είναι ο άνθρωπος που με «καθαρό μυαλό» έσωσε την Ελλάδα το 2015 την τελευταία στιγμή και προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η πρόσφατη παρουσία του στο SPD είχε αυτό το στόχο. Του δόθηκε βήμα όμως και από τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που αναζητούν στηρίγματα και πρόσθετες θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο εν όψει ευρωεκλογών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα