Ο Π. Πολάκης επιμένει να αμφισβητεί τις αποφάσεις του ΣτΕ

Ο Π. Πολάκης επιμένει να αμφισβητεί τις αποφάσεις του ΣτΕ

Επιμένει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης να αμφισβητεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις  αντισυνταγματικές απολύσεις των διοικητών των νοσοκομείων. Μιλώντας στη Βουλή με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος είπε:  «το ΣτΕ έβγαλε ότι ήταν λάθος λέει λόγω πλημμελούς αξιολόγησης, μετά από διπλή αξιολόγηση. Ακούτε! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Μάλιστα, λίγο αργότερα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να στήσει το δικό του κομματικό κράτος αλλά δεν σκοπεύει να «συντηρήσει και το καθεστώς που είχαν δημιουργήσει επί 30 χρόνια τα 2 κόμματα».

«Επαναλαμβάνω. Η επιλογή των προηγούμενων διοικητών που αξιολογήσαμε, ήταν ότι έγινε από έναν κατάλογο με αλφαβητική σειρά και μπήκε με κάρφωμα στους Θεσμούς ότι πάμε να στήσουμε κομματοκρατία λες και ήταν οι λεμονανθοί της αξιοκρατίας οι προηγούμενοι που οι μισοί δεν είχαν πτυχίο», τόνισε και προσέθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση ήταν η πρώτη μετά μεταπολίτευση που έκανε διπλή αξιολόγηση των διοικητών.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις μομφές Πολάκη περί διορισμών εκλεκτών, με «σύστημα 4-2-1» όταν κατείχε τα ηνία του Υπουργείου Υγείας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δίχως να λάβει καμία απάντηση από τον κ. Πολάκη, υπενθύμισε ότι την ίδια υπερασπιστική γραμμή είχε το Υπουργείο, όταν η υπόθεση εξεταζόταν από το ΣΤΕ. «Όλα αυτά πιο είπε ο Πολάκης ήταν η υπερασπιστική του γραμμή στο ΣΤΕ», σημείωσε και έκανε λόγο για απόφαση ράπισμα. «Όταν ανέλαβα την υπουργία η σχετική επιτροπή με την συμμετοχή του  αντιπροέδρου του ΑΣΕΠ προχώρησε η επιτροπή και έκανε την τελική επιλογή», ξεκαθάρισε ο Α. Γεωργιάδης και αναδεικνύοντας τα κομματικά κριτήρια Πολάκη  σημείωσε ότι «δύο διοικητές πήραν θετική εισήγηση από την επιτροπή του Πολάκη κι όμως δεν διορίσθηκαν».

«Αυτή η απόφαση του ΣΤΕ γεννά για το ελληνικό δημόσιο πρόβλημα αποζημιώσεων, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε στα δικαστήρια θα πληρωθούν τους μισθούς τους εντόκους και θα λάβουν και την όποια ηθική βλάβη. Όλα αυτά τα είχαμε προειδοποήσει στον Πολάκη πριν τους διώξει», είπε και αναρωτήθηκε αν ο Υπουργός θα τα πληρώσει από την τσέπη του.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε όσα νωρίτερα είχε ισχυριστεί, κάνοντας ότι δεν άκουσε τίποτα. «Υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα ότι αυτή η κατανομή έγινε με 4-2-1. Εμείς για πρώτη φορά προχωρήσαμε σε αξιολόγηση», τόνισε.  

Αλέξανδρος Διαμάντης

(Φωτογραφία: Sooc)