Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει πρώτα εκλογές και μετά εθνική συνεννόηση

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει πρώτα εκλογές και μετά εθνική συνεννόηση

Εκτός… γραμμής βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αποτέλεσμα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με δήλωσή του να υπενθυμίσει την επίσημη θέση του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» μίλησε για «Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό», την ώρα που πάγιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι εκλογές.

Ως εκ τούτου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκάθαρη άποψη: την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μετά από εκλογές για να επιβάλουμε την Εθνική Συνεννόηση πριν την Εθνική καταστροφή.» Δηλαδή πρώτα εκλογές, για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολούθως εθνική συνεννόηση. Άλλωστε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει ότι χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση.

Λίγο νωρίτερα, ο κ.  Θεοχαρόπουλος είχε επισημάνει ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα τη διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής».