Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ άφησε ελεύθερους τους «κλέφτες» του σπιτιού μου

Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ άφησε ελεύθερους τους «κλέφτες» του σπιτιού μου

Τη δική του εμπειρία για τα αποτελέσματα του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη διάρρηξη σε πλημμέλημα αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook o Γιάννης Καλλιάνος, περιγράφοντας πώς τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν το σπίτι του, αφέθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ  πριν από τέσσερις ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε 4 Γεωργιανούς που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Σήμερα έγινε η δίκη τους στη διάρκεια της οποίας ο δικηγόρος των Γεωργιανών είπε ότι δεν υπάρχει μεταφραστής και επομένως δεν θα μπορούν να καταλάβουν το τι θα ειπωθεί στο δικαστήριο, ότι θα ήταν άδικο γι'' αυτούς και άρα η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί.

Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο οι δικαστές με τον εισαγγελέα συνεδρίασαν για 2 λεπτά μεταξύ τους και τελικά αποφάσισαν ότι η δική θα πάρει αναβολή. Στις διαμαρτυρίες του, η έδρα εξήγησε πως βαδίζει σύμφωνα με τον νόμο.

«Εκείνη τη στιγμή πήρα το λόγο και απευθύνθηκα προς τη δικαστή. Της είπα ότι οι Γεωργιανοί ήξεραν Ελληνικά, έκαναν θέατρο ότι δεν ήξεραν και ότι αυτό που γίνεται είναι τραγικό. Μου απάντησε ότι αυτό λέει ο νόμος και ότι βαδίζουν σύμφωνα με αυτόν. Επομένως δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κρατούνται οι κατηγορούμενοι λόγω της πλημμεληματικής πράξης τους (νόμος Σύριζα). Δεν είχα τι να απαντήσω και έφυγα με απορία», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου: