7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Ν. Παππάς μου ζήτησε να γίνω «μπροστινός» για το ΣΥΡΙΖΑ channel - Διεκόπη η συνεδρίαση

Ο Ν. Παππάς μου ζήτησε να γίνω «μπροστινός» για το ΣΥΡΙΖΑ channel - Διεκόπη η συνεδρίαση
Eurokinissi

«Ήμουν και θα είμαι αριστερός» φέρεται να δήλωσε ο Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τόνισε πως ο Νίκος Παππάς «και κάποια παιδιά» του ζήτησαν να μπει «μπροστινός» για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. «Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος Παππάς» σημείωσε, επικαλούμενος σύμφωνα με πληροφορίες την ύπαρξη SMS και emails παρουσιάζοντας σχετικό φάκελο.

Ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» ξεκινώντας την κατάθεσή του στη Βουλή στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά εμφανίσθηκε να δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως ο τότε υπουργός ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, υποστηρίζοντας πως διαθέτει σχετική αλληλογραφία και μηνύματα μεταξύ κινητών τηλεφώνων εμφανίζοντας και ένα φάκελο στον οποίο υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη στο σημείο αυτό έθεσε θέμα παρουσίας στην επιτροπή του δικηγόρου του Νίκου Παππά ενώ ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησε κατ' επανάληψη να διακόψει την κατάθεση με τα μέλη της επιτροπής να κάνουν λόγο για πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Χρήστο Καλογρίτσα να απευθύνεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας:

«Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω έργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;»

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας πάντως φέρεται να αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να δημιουργηθεί ένας «επικοινωνιακός βραχίονας» μέσω του οποίου θα στηριζόταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Στήριζα το Σύριζα με όλες τις δυνάμεις μου, ήμουν και είμαι αριστερός» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας μάλιστα ότι «είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα, ένιωσα ξαναστρατολογημένος και έμεινα στους νέους» για να προσθέσει πως «μετά τις εκλογές και αφού κερδίσαμε και επειδή είχα την εμπειρία “φωνάχτηκα” από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά...»

Κελέτσης: Ποια παιδιά;

Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφορικά με τα όσα καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας συνέχισε λέγοντας επίσης ότι τον φώναξε το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς λέγοντας του «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά;» καθώς και ότι αυτός απάντησε πως «εγώ ήλθα μαζί σας».

Στη συνέχει σημείωσε ότι έγινε συζήτηση για κάποιους επιχειρηματίες και ότι ο Νίκος Παππάς του ανέφερε κάποιους ξένους που δεν γνώριζε εν τούτοις ο ίδιος δέχθηκε εξ αιτίας και του τρόπου που του ζητήθηκε.

Τα ραντεβού

Ο μάρτυρας επισήμανε ακόμη ότι το πρώτο ραντεβού έγινε στο Πόρτο Χέλι καθώς και ότι είχε πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από τον Νίκο Παππά

«Δώσαμε τα χέρια μας» φέρεται να είπε προσθέτοντας πως «ήπιαμε κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμ και φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας, εκεί υπήρχε μια συμφωνία φτιαγμένη, εγώ αγγλικά δεν μιλάω, μόνο καρδιτσιώτικα»

Κελέτσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Ππαππά

Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος.

Επίσης τόνισε ότι ο ίδιος έβαζε το όνομά του και την υποχρέωση να είναι μπροστινός και μίλησε στη συνέχεια για τον Νίκο Παππά:

Κελετσης: Που τον συναντήσατε

Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου στο σπίτι του, σε ταβέρνες

Ως προς το θέμα σχετικά με το έργο που φέρεται να ανέλαβε για λογαριασμό της CCC και το ποσό των 3.000.000 σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι «βρέθηκε μια τεχνική από αυτούς για να προχωρήσει η συμμετοχή τους στο κανάλι»

«Δεν είχα» είπε «κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό για έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο» για να τονίσει με έμφαση ότι «ήταν όλα εικονικά»

«Τι νομίζετε;» συνέχισε «κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο»

Δεν παρέλειψε να επαναλάβεο ότι ο Νίκος Παππάς τον έστειλε στους εν λόγω επιχειρηματίες αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν σχετικά sms.

Κελέτσης: Σας το έστειλε γραπτά

Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μάς σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε

Μάλιστα παρουσιάζοντας φάκελο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είπε ότι «εδώ είναι» επισημαίνοντας ότι «τα έδειξα στην κ. Τζάκρη»

Η διαδικασία της εξέτασης διεκόπη για λίγο λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας.