Ο Ν. Δένδιας προανήγγειλε αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία - «Γελοίο το ψηφοδέλτιο»

Ο Ν. Δένδιας προανήγγειλε αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία - «Γελοίο το ψηφοδέλτιο»

Την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis. Ο Ν. Δένδιας ζήτησε να αλλάξει το ψηφοδέλτιο και να βγει η επεξηγηματική παρένθεση, λόγω αναρμοδιότητας. «Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να τοποθετηθούμε επί του ψευδεπίγραφου διλήμματος» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο «Κανονισμός λέει ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη. Εδώ δεν καταγγέλλεται καμία πράξη ή καμία παράλειψη».

«Το όχι αυτό είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύει συνολικά η μειοψηφία. Για εμάς δεν υφίσταται κανένα αδίκημα και γι' αυτό λέμε όχι», υπογράμμισε και έκανε λόγο για ανοησία της πλειοψηφίας, η οποία θα καταγραφεί στον κατάλογο των γελοιογραφιών της πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Ζήτησε, μάλιστα, την ύπαρξη μόνο μιας κάλπης και όχι δέκα που αποφάσισε η πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Μαντάς υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση Παπαντωνίου τότε το ψηφοδέλτιο έγραφε πάλι λόγω αναρμοδιόττηας και σε αυτό συμφώνησε η αντιπολίτευση και ψήφισε. «Πώς αυτό ξαφνικά γίνεται αντισυνταγματικό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξηγήσει γιατί έχει άλλα σχέδια», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε ότι πάνω από τη ΝΔ πλανιέται το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. «. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη Βουλή όταν συζητιόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο Ε. Αβέρωφ εξαιτίας των εσωκομματικών διαφωνιών είχε υποχρεωθεί να αποσύρει την ΚΟ της ΝΔ από την ψηφοφορία για να μην πλησιάσει κανείς την κάλπη» τόνισε  για να λάβει την πληρωμένη απάντηση του Ν. Δένδια:  Αν υπήρχε ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα. Θα υπήρχε ως ευλογία!»

Σε κάθε περίπτωση, ο κ Κοντονής υποστήριξε ακόμα ότι πι πολλές κάλπες διασφαλίζουν την ελευθερία του βουλευτή να τοποθετηθεί και μίλησε για σκοπιμότητες από πλευράς ΝΔ. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία ταραχή στα κόμματα τα στελέχη των οποίων εμπλέκονται. Μιλάτε για σκοπιμότητες. Σκοπιμότητα είναι να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Εσείς για την Δικαιοσύνη λέγατε ύμνους και τώρα που δεν συμφωνεί με τις απόψεις», τόνισε.

Λίγο αργότερα η «μάχη» φούντωσε εκ νέου με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να επιχειρεί να πείσει ότι η ΝΔ ουδέποτε διαφώνησε για τη διαδικασία στη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαβάζοντας τα πρακτικά επισήμανε μεν ότι ουδέποτε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ ουδέποτε συμφώνησε, είπε ότι είχε βάλει θέμα μόνο για τις δέκα κάλπες.

Αλέξανδρος Διαμάντης