Ο Ν. Βούτσης (προ)καλεί τώρα τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 12:53 - Τελευταία ενημέρωση: 14:07
-A +A
Ο Ν. Βούτσης (προ)καλεί τώρα τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Εκ του ασφαλούς ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσπαθεί να σηκώσει το γάντι στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν θέλει, μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων υπενθύμισε ότι εκ του συντάγματος «υπάρχει σαφής διαδικασία ενστάσεων και αντιρρήσεων για τον Πρόεδρο της Βουλής». «Έχει γίνει και στο παρελθόν και μάλιστα στο πρόσφατο και γίνεται σχετική συζήτηση στη Βουλή», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και χαρακτήρισε… ακατανόητη την διαδικασία των διαρροών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μολονότι, δε, ισχυρίστηκε ότι δεν απάντησε γιατί… σέβεται το θεσμικό του ρόλο, μίλησε για προσπάθεια από πλευράς Κυρ. Μητσοτάκη δημιουργίας τεχνητής έντασης!

Την ίδια ώρα, πάντως, διευκρίνισε (εκ του ασφαλούς από την στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία) ότι «αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά για να κινηθεί η διαδικασία το Συντάγματος μπορεί όποιος θέλει άνετα να κινήσει μία τέτοια διαδικασία». «Όλα τα άλλα και μάλιστα μέσω διαρροών επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που πάντα υπάρχουν και πάντοτε πρέπει να αναζητούνται λύσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: intime.news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα