Ο Μπαλωμενάκης τα γυρνάει: Πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα τα περί προανακριτικής

Ο Μπαλωμενάκης τα γυρνάει: Πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα τα περί προανακριτικής

Αποστάσεις από τις διαρροές της περασμένης εβδομάδες, σύμφωνα με τις οποίες η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη, πήρε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πρώτου σκέλους του πορίσματος, για το Ερρίκος Ντυνάν, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπενθυμίζοντας ότι εξ αρχής είχε συστήσει υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα, περί προανακριτικής επιτροπής, ο ίδιος έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας: «Είπα ότι αυτά τα δημοσιεύματα ήταν πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα ως προς την προέλευσή τους». Με λίγα λόγια, ο Α. Μπαλωμενάκης, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα υπαινίχθηκε ότι  κάποιοι έσπευσαν να κάψουν το ενδεχόμενο, μολονότι οι διαρροές προέρχονταν από μέλη της εξεταστικής επιτροπής, προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπόρεσε να βρει ποινικές ευθύνες, με λίγα λόγια οδηγήθηκε στο απόλυτο φιάσκο.

Αλέξανδρος Διαμάντης