Ο Γ. Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ ανέλαβε την υπεράσπιση Σαββίδη - Αποστάσεις από Βασιλειάδη

Ο Γ. Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ ανέλαβε την υπεράσπιση Σαββίδη - Αποστάσεις από Βασιλειάδη

Ως υπερασπιστές του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη εμφανίστηκαν στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης και της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε διακριτικά αποστάσεις από τον ομογενή επιχειρηματία, μετά την εισβολή του με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ένας βουλευτής έκοβε κι ο άλλος έραβε, προσπαθώντας αφενός να βγάλουν λάδι τον κ. Σαββίδη και αφετέρου να κατηγορήσουν τους υπόλοιπους παράγοντες για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο.  

«Μία ολόκληρη Τούμπα ήταν εκκλησία, έπεσε ένα ρολό χαρτί στον αγωνιστικό χώρο αυτό ήταν όλο κι όλο. Το χαρτί έπεσε στο ώμο ενώ ξαφνικά τα τραύματα βρέθηκα στα χείλη», έλεγε ο κ. Φωκάς και συνέχιζε: «Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και o Ολυμπιακός και οι παίκτες του αρνήθηκαν να βγουν  στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς;».

Τη σκυτάλη πήρε ο Γ. Λαζαρίδης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λειτούργησε ως εκπρόσωπος της Θύρας 4! «Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή τώρα επί δίκη σας υπουργίας δε χρειάζεται καν να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν, μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει», είπε αρχικά. Κάλεσε τον κ. Βασιλειάδη να απολογηθεί επειδή ο ΠΑΟΚ έπαιξε όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στη Τούμπα.

«Καταντήσατε την Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. τόσο πολύ φοβάται το Αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας», κατέληξε ο ίδιος.

«Αισθάνομαι κάπως περίεργα. Μου αναλύονται πραγματικά περιστατικά μιας δικογραφίας κι εγώ αναρωτιέμαι αν είμαι εδώ ως δικαστής ή ως καδής», είπε έκπληκτος ο κ. Βασιλειάδης ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε τα σχόλια των βουλευτών ως εμετικά. Προειδοποίησε ότι η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, «όχι με ευθύνη της πολιτείας αλλά γιατί οι παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν ενδιαφέρονται». «Κι αντί εμείς να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους καθόμαστε και σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις», τόνισε φωτογραφίζοντας τον οπλοφόρο Ιβάν Σαββίδη.

Ο ίδιος, μάλιστα, αν και παραδέχτηκε ότι ο κ. Σαββίδης επένδυσε, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνει κάτι που είναι έκνομο θα πετάξουμε αετό. «Ούτε τον δικαστή ούτε υπερασπιστή, ούτε τον εισαγγελέα του Σαββίδη θα κάνω», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

«Μη λαϊκίσουμε περισσότερο ζημιά κάνουμε. Έπρεπε όλοι μας να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους για κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών τους των πράξεων και των παραλείψεων τους», είπε κλείνοντας τη θυελλώδη συζήτηση.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε ότι «ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με ένα μπουφάν, δεν είχε όπλο, η αστυνομία δεν είδε τίποτα. Δεν ξέρω από που προέρχεται η φωτογραφία αυτή». 

«Δεν το είδε κανένας το πιστόλι. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί με το μπουφάν και κάποια στιγμή έβγαλε το μπουφάν του. Φαίνεται η είσοδος του Σαββίδη στο γήπεδο με το μπουφάν, ήθελε εξηγήσεις από τον διαιτητή, αποχώρησαν όλοι και κάποια στιγμή μπορεί να έβγαλε το μπουφάν του», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαζαρίδης είχε καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση, με αφορμή τα είχαν συμβεί στον αγώνα –που δεν έγινε ποτέ- μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, σε ρυθμό Θύρας 4. 

Αλέξανδρος Διαμάντης