Ο κύριος Μίμης παραπονιέται και αυτός για την... πραγματική εξουσία

Ο κύριος Μίμης παραπονιέται και αυτός για την... πραγματική εξουσία

Του Τάσου Ευαγγελίου

Οι επιθέσεις του Παύλου Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης είναι σύνηθες φαινόμενο. Όταν όμως ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις του για τις... καθυστερήσεις σε διάφορες υποθέσεις ότι «πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία» το θέμα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν εντάσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος που δείχνουν σημάδια έντονου εκνευρισμού διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες γυρνούν την πλάτη. Ο ένας καταφέρθηκε κατά του άλλου. Υπήρξε στιγμή μεγάλης έντασης, όμως αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να έθεσε το θέμα των υποθέσεων που βρίσκονται στη δικαιοσύνη μιλώντας για καθυστερήσεις. Είπε αυτά που γράφει και στο facebook κατήγγειλε τους δικαστικούς λειτουργούς για επιλεκτική αντίδραση με αφορμή τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή και με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του για την υπόθεση της καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απευθύνθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εγκαλώντας τον επί της ουσίας για το, κατά τη γνώμη του, γεγονός ότι η δικαιοσύνη κάποιες υποθέσεις τις τρέχει και κάποιες άλλες όχι.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης άφησε άφωνους κάποιους ειδικά τους μη προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση αφού ταυτίστηκε με την φράση της συζύγου του Πρωθυπουργού Περιστέρας Μπαζιάνα.

«Το ξέρω» φέρεται να δήλωσε δείχνοντας και να απολογείται προσθέτοντας ότι «πήραμε την Κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

Πρόκειται για φράση που επικαλούνται τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν μπορούν να ελέγξουν τις εξελίξεις που όμως τους υπερβαίνουν πλέον ειδικά σε ό,τι αφορά το χώρο της Δικαιοσύνης.

Και αυτό την ώρα που θα ανέμενε ο οποιοσδήποτε πολίτης να πάρει πρώτος τον λόγο ο κ. Παπαγγελοπουλος και να εγκαλέσει τον Παύλο Πολάκη για τις συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η κάλυψη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη αφού με την ομιλία του έδειξε να ενστερνίζεται τα περί επιλεκτικής λειτουργίας των δικαστικών λειτουργών.