Ό. Κεφαλογιάννη: Η υπουργός Πολιτισμού δεν διδάσκεται από τα λάθη της

Ό. Κεφαλογιάννη: Η υπουργός Πολιτισμού δεν διδάσκεται από τα λάθη της

«Έπαρση και αλαζονεία» καταλογίζει η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη δημοσίευση από το ΥΠΠΟΑ του σχετικού ΦΕΚ της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος «για την πλήρωση της θέσης καλλιτεχνικού Διευθυντή/Διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου».

Η βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως «με πρωτοφανή έπαρση και αλαζονεία, το Υπουργείο Πολιτισμού αποδομεί συστηματικά τα περισσότερα Δ.Σ. των εποπτευόμενων φορέων». «Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, εξακολουθεί να ναρκοθετεί τον τομέα του Πολιτισμού, επαναλαμβάνοντας το φιάσκο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)», ανέφερε.
 
Και τόνισε: «Χθές, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση μηνών, προχώρησε στη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος "για την πλήρωση της θέσης καλλιτεχνικού Διευθυντή/Διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου". Ο τρόπος και ο χρόνος που γίνεται αυτή η ενέργεια είναι άκαιρος, ύποπτος και  κατακριτέος».
 
Τέλος, σημείωσε πως «η προκήρυξη συνιστά ακόμα μία επιζήμια πρωτοβουλία. Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα αφήσει πίσω της συντρίμμια. Και στον Πολιτισμό, αξίζουμε καλύτερα».