Ο. Κεφαλογιάννη: Δεν απαντά ξεκάθαρα το ΥΠΠΟ για τα μνημεία που πέρασαν στο Υπερταμείο

Ο. Κεφαλογιάννη: Δεν απαντά ξεκάθαρα το ΥΠΠΟ για τα μνημεία που πέρασαν στο Υπερταμείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το πόσα και ποια ακριβώς ακίνητα από τα 10.119 που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο αποτελούν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

 Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει πως ύστερα από σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που κατέθεσε η ΝΔ για τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των εν λόγω ακινήτων που μεταβιβάστηκαν και ανήκουν στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, «το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε στις 22 Νοεμβρίου ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, αλλά (...) αρνείται σήμερα να απαντήσει στα απολύτως εύλογα ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών για τα ακίνητα που περιλαμβάνονταν στις αρχικές λίστες».
 
«Η Υπουργός Πολιτισμού», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, «οφείλει να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τον σχετικό κατάλογο των ταυτοποιημένων ακινήτων που υπάγονται σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, νομής και διαχείρισης στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ».
 
«Σε διαφορετική περίπτωση», καταλήγει η κ. Κεφαλογιάννη, «εγείρεται το προφανές ερώτημα: λάθος ή πρόθεση»;?