Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Τελευταία ενημέρωση: 15:37

-A +A

Ο Καμμένος καταγγέλλει κυβερνητική συνεργασία με τον Σόρος και δεν... «ανοίγει μύτη»

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Τελευταία ενημέρωση: 15:37
Ο Καμμένος καταγγέλλει κυβερνητική συνεργασία με τον Σόρος και δεν... «ανοίγει μύτη»
-A +A

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Η Ελλάδα τελικά είναι η χώρα στην οποία όλα μπορούν να συμβούν και κυρίως όλα μπορούν να ειπωθούν, χωρίς την παραμικρή συνέπεια. 

Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει την απίστευτη καταγγελία την οποία έκανε ο υπουργός Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα με δημόσια τοποθέτησή του, χωρίς κανείς να θελήσει να δώσει συνέχεια, έστω “για τα μάτια του κόσμου”.

Πιο συγκεκριμένα: Ο κ. Καμμένος, εν ενεργεία μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα υπουργός Άμυνας,προχώρησε σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Εταιρεία, στην οποία εμπλέκεται ο Τζορτζ Σόρος -τον οποίο πάμπολλες φορές έχει επικρίνει για  ύποπτη και σκοτεινή δράση και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους- συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών και πως ανέλαβε επί των ημερών του Νίκου Κοτζιά στην Βασιλίσσης Σοφίας,  την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα. 

Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, εν έτει 2018, μετά από μία τόσο εντυπωσιακής ευθύτητας δήλωση από ένα δημόσιο πρόσωπο είναι σίγουρο ότι η δικαιοσύνη θα είχε τουλάχιστον κάνει μία πρώτη κίνηση, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος ή εν πάση περιπτώση θα είχε “σηκωθεί πολύ σκόνη” γύρω από αυτή την καταγγελία. 

 Στην Ελλάδα όμως φαίνεται πως τα πράγματα κινούνται με διαφορετική λογική. Η συγκεκριμένη δήλωση του Πάνου Καμμένου επιχειρήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να χρησιμοποιηθεί ως φρένο στην διαδικασία της  εσωστρέφειας που έχει μπει το κυβερνητικό σχήμα, στόχος  που ενδεχομένως μέχρι ενός σημείου να πέτυχε. Παρόλαυτα όμως κανείς δεν μπήκε στο κόπο να ασχοληθεί με την ουσία της δήλωσης.

Την ίδια ώρα υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή του τέως υπουργού εξωτερικών. Σε μια τόσο συγκεκριμένη καταγγελία, όπως αυτή του κ. Καμμένου, οφείλει να απαντήσει άμεσα ο Νίκος Κοτζιάς. 

Επιβεβαιώνει τη συνεργασία με τον κ. Σόρος; 'Η όχι; Μήπως τελικά έχουμε να κάνουμε όντως με “ψεκασμένα σενάρια”, όπως είχε γράψει και η Αυγή; Τί άραγε να πρωτοπιστέψει κανείς; Όποια και αν είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ένα είναι το πολιτικό συμπέρασμα. 

Η εικόνα του κυβερνητικού συνασπισμού παραμένει βαθιά τραυματισμένη, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με την οικονομία αλλά και την εξωτερική πολιτική να βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο. 

Υπάρχει όμως  ένα ακόμα στοιχείο από τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής που πέρασε και αυτό στα “ψιλά”.

Εκτός από την καταγγελία που έκανε για τη συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία του κ. Σόρος, ο υπουργός Άμυνας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον τέως υπουργό Εξωτερικών ότι “δεν ξέρει τί κάνει”, χρησιμοποιώντας μία σκληρή έκφραση (το γαρ πολύ της θλίψεως…). 

Η πραγματικότητα είναι ότι και για αυτό το ζήτημα ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή, αποφεύγοντας να πάρει θέση.  Σε αυτό λοιπόν το ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα που μπορούν να εξηγήσουν την παθητική στάση του πρωθυπουργού μπροστά σε αυτη την κόντρα Καμμένου Κοτζιά και στην σφοδρή επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ προς τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα:

Ή ο Πάνος Καμμένος έχει το ελεύθερο από το Μέγαρο Μαξίμου να λέει ό,τι θέλει και όποτε θέλει για όποιον θέλει, στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας. 

 Ή ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τον κ. Καμμένο ότι “κάτι δεν πάει καλά” με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, τον άνθρωπο που σχεδίασε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση η βεντέτα Καμμένου Κοτζιά κρατάει καθηλωμένη την εικόνα της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που το Μαξίμου δείχνει να επενδύει πολιτικά και επικοινωνιακά στην επιχείρηση “χειροπέδες”. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα