Ο Κ. Ζαχαριάδης... ενοχλείται από τον χρόνο δημοσιοποίησης της εκπομπής για το Μάτι

Ο Κ. Ζαχαριάδης... ενοχλείται από τον χρόνο δημοσιοποίησης της εκπομπής για το Μάτι

Στο γεγονός ότι η χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΙ προεβλήθη 20 ημέρες πριν τις εκλογές και όχι στην ουσία των αποκαλύψεων στάθηκε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας μάλιστα ενοχλημένος από μια προσπάθεια «να επηρεάσει τα πολιτικά και εκλογικά πράγματα της χώρας με όρους συγκινησιακής φόρτισης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS ο Κώστας Ζαχαριάδης άφησε αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε ο ΣΚΑΪ να προβάλλει την έκτακτη εκπομπή για το Μάτι. Αν και ο ίδιος δήλωσε συγκλονισμένος, υποστήριξε ότι η θέση του για όσα έγιναν τόνισε ότι δεν θα επηρεαστεί από ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε 20 ημέρες πριν τις εκλογές.

«Είμαι τόσο συγκλονισμένος με αυτά τα οποία συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι στη χώρα μας, και σαν άνθρωπος, σαν πολίτης, αλλά και σαν άνθρωπος ο οποίος ασχολούμαι με τα κοινά, που βεβαίως παρακολουθώ τα πάντα, αλλά δεν καθορίζεται η θέση μου και η στάση μου από ένα ντοκιμαντέρ – μία εκπομπή εν πάση περιπτώσει, το οποίο επιλέγει 20-25 ημέρες πριν τις εκλογές να ανοίξει αυτό το θέμα με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη προσέγγιση», επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάδης. 

«Εμένα με ενοχλεί ότι υπάρχει μια προσπάθεια να επηρεάσει ένα γεγονός τα πολιτικά και εκλογικά πράγματα της χώρας με όρους συγκινησιακής φόρτισης», σημείωσε. Ο κ. Ζαχαριάδης δεν θέλησε να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα αποκαλύφθηκαν, από τα οποία προκύπτει ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν για νεκρούς πριν τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παραπέμποντας στο πρωτόκολλο.

«Δεν θέλω να μπω στο περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες για το πότε ένα συμβάν επιβεβαιώνεται επίσημα και πότε τεκμαίρεται ένα γεγονός τόσο συγκλονιστικό. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σε φυσική καταστροφή ή φωτιά. Βεβαίως υπήρχαν πληροφορίες αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν απαντηθεί. Δεν θα γίνω ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός εισαγγελέας», ανέφερε.