Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Στη δήλωση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκείνη που έκανε προγκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους προχώρησε εχθές το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επιχειρώντας να καλύψει τον Παύλο Πολάκη για τη γνωστή δήλωση ότι «εκλογές θα κερδίσουν αν βάλουν κάποιους στη φυλακή».

Φωτογραφίζοντας την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις διώξεις που ασκήθηκαν από τη Δικαιοσύνη (επί κυβερνήσεως Σαμαρά) εναντίον στελεχών της, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης, παρεμβαίνοντας μάλιστα την ώρα που η πολύκροτη δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Αναλυτικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Άλλωστε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, απλώς, για να μην ξεχνιόμαστε. Η παρούσα κυβέρνηση, έχει σεβαστεί όλες τις η δικονομικές προϋποθέσεις σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο, αλλά εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακός λόγους». 

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά στο facebook ο Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα του κόσμου μια τέτοια εκτρωμακτική δήλωση θα είχε στείλει τον υπουργό που την έκανε στο σπίτι του και θα είχε δημιουργήσει πραγματικό πολιτικό σεισμό. Εδώ, μετά από χρόνια μιθριδατικής κατανάλωσης αντιθεσμικού λόγου, δεν θα ανοίξει ρουθούνι».