Ο… «ιδιώτης» Πετσίτης φορολογικός εκπρόσωπος εταιρειών από τον Δεκέμβριο του 2014

Ο… «ιδιώτης» Πετσίτης φορολογικός εκπρόσωπος εταιρειών από τον Δεκέμβριο του 2014

Ένα μήνα πριν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός και ο Νίκος Παππάς υπουργός με έδρα το Μαξίμου, ο «εθελοντής» - «συνεργάτης» - «ιδιώτης» Μανώλης Πετσίτης αναλάμβανε φορολογικός εκπρόσωπος εταιρειών δικηγόρων που συνεργάζονταν με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Έγγραφα που αποκαλύπτει το newsbomb.gr αποδεικνύουν τη σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου συνεργατών του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου. Έγγραφα που μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνουν ότι ως έδρα των εταιρειών στις οποίες εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος είναι η κατοικία του στην Καισαριανή.

Η νέα αυτή αποκάλυψη καταρρίπτει τις αιτιάσεις του Μαξίμου και του Νίκου Παππά, σύμφωνα με τις οποίες ο Μανώλης Πετσίτης ήταν απλά ένας εθελοντής που συμμετείχε στην προεκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρρίπτει όμως και την χθεσινή αναφορά του Νίκου Παππά, ο οποίος υποστήριξε ότι από τις αρχές του 2016 σταμάτησε να είναι συνεργάτης του μετά την απόφασή του να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο ως «ιδιώτης». 

Αυτό που κυρίως προκύπτει από τα έγγραφα και τις δηλώσεις Τζανακόπουλου - Παππά είναι ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ουσιαστικά συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σε μια περίοδο που δραστηριοποιούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως συνεργάτη άλλωστε τον ανέφερε χθες ο Νίκος Παππάς, ενώ στο Μαξίμου τον έβλεπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκος, όταν πήγαινε στο πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ως εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και ως τέτοιον τον συναντούσε και ο Θ. Κιτσάκος, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο liberal.gr

Το θέμα πάντως δεν μπορεί να αφορά ιδιώτες, όπως έχει δηλώσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, από τη στιγμή που ο Μ. Πετσίτης βρισκόταν στο Μαξίμου και ταυτόχρονα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα επιχειρηματικών και μάλιστα υπόδικων, όπως επισήμως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε το newsbomb.gr. 

Στοιχεία που έρχονται να προστεθούν στις αποκαλύψεις για τη δράση του στενού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Παππά και την εμπλοκή του σε έναν κυκεώνα offshore εταιρειών και δικηγόρων που εκπροσωπούν συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι σημειωτέον δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με δοσοληψίες με το ελληνικό δημόσιο.

Δείτε τα έγγραφα