Ο Ι. Αγγελής αποκάλυψε το σχέδιο των πολιτικών διώξεων μέσω Novartis

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Το σχέδιο για την άσκηση διώξεων στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή της Ελένης Τουλουπάκη και του «Ρασπούτιν», υπό τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα φέρεται να αποκάλυψε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Αγγελής στην εισηγητική του κατάθεση (σήμερα θα συνεχιστεί η διαδικασία με ερωτήσεις των βουλευτών) παρουσίασε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τον τρόπο που φέρεται να στήθηκε η σκευωρία, προκειμένου λίγο πριν τις εκλογές να έχουν ασκηθεί διώξεις κατά τουλάχιστον τριών προσώπων (Σαλμάς, Λοβέρδος, Γεωργιάδης), έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει «τουλάχιστον ένα 3%»! Κι όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον Ι. Αγγελή όταν ήδη από το 2018 οι Αμερικάνοι, μέσω του Τ. Παϊατ, είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου!

Ο πρώην επόπτης Διαφθοράς, μολονότι δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» αποκάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είχε άμεση εμπλοκή, στοιχεία που μέχρι πρότινος δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Είπε συγκεκριμένα: ««Η αντικατάσταση της Τουλουπακη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του «Ρασπούτιν» που έλεγε ότι με αυτή την τακτική, να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3% και η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη αποκάλυψε του κ. Αγγελή στην υπόθεση, η οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές πλέον «αναβαθμίζεται. Κι αυτό διότι ι Ι. Αγγελής τόνισε ενώπιον της Επιτροπής ότι ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζέφρι Παϊατ είχε ενημερώσει τόσο τον Σταύρο Κοντονή όσο και τον Μιχάλη Καλογήρου ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων! Αποκάλυψε, δε, ότι σε μυστική συνομιλία που είχε με τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελλάδα σε ερώτησή του αν υπάρχει ευθύνη Υπουργών, εκείνος (ο εκπρόσωπος) του απάντησε ότι «δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών». Ουσιαστικά, η «λεπτομέρεια» που αποδομεί την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τελικά η ελληνική πλευρά ζήτησε τη συνδρομή των Αμερικάνων, καθώς εκείνοι δεν είχαν κανένα στοιχείο!

Μετά, μάλιστα, από τη συνάντηση στη Βιέννη ο κ. Αγγελής κατήγγειλε στον Καλογήρου πως η Τουλουπάκη θέλει να ασκήσει διώξεις χωρίς στοιχεία. Την ίδια ώρα, φέρεται να έδωσε και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε ο περιβόητος «Ρασπούτιν» με την Ελένη Τουλουπάκη. « Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι επικοινωνούσαν με συναντήσεις. Υπήρχαν δύο σπίτια που βρισκόντουσαν. Δεν το κάνανε μέσω τηλεφώνου γιατί φοβόταν ο Ρασπούτιν μήπως τον παρακολουθεί η ΕΥΠ», σημείωσε σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σχετικά τον τρόπο που λειτουργούσε η εισαγγελέας Διαφθοράς «Η Ε. Τουλουπάκη απέκρυπτε κάθε έγγραφο που λάμβανε. Μου έφερε 8 έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου όταν τα ζήτησα. Άλλα τελικά κατάλαβα ότι μου απέκρυψε έγγραφα διότι ο Ν. Τζουράς που είχε κάνει τις μεταφράσεις μου έδωσε περισσότερες μεταφράσεις από τα συνολικά έγγραφα». Μάλιστα, σημείωσε ότι η ίδια αρνήθηκε αρνείται να δώσει τα έγγραφα επικαλούμενη ότι είναι απόρρητα, διότι -όπως τόνισε ο ίδιος- εάν τα δώσει θα αποδειχθεί ο δόλος της στην υπόθεση. «Εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο που δεν έχουν σταλεί στους κυρίους Σοφουλάκη και Ζάχαρη. Όλα αναφέρουν πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση της Novartis».