Ο. Γεροβασίλη: Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο

Ο. Γεροβασίλη: Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο

«Το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης» και υποστηρίζει πως όσοι τις ζητούν, «φοβούνται ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης».

Αναφέρει ειδικότερα ότι, «όλο αυτό αποσκοπεί στο να καλλιεργηθεί η λήθη. Πολύ θα ήθελαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να επιβάλλουν τη λήθη στην κοινωνία, όπως επέβαλλαν στις μέρες τους τον κοινωνικό αυτοματισμό. Αλλά, τα πεπραγμένα τους δεν ξεχνιούνται εύκολα. Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει».

Στο ερώτημα για τους τελευταίους μήνες μνημονίων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντά ως εξής: «Όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες αντοχής, στα τελευταία μέτρα οι δρομείς επιταχύνουν. Αυτό κάνουμε κι εμείς σε αυτήν την τελευταία στροφή. Τα προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν στην ώρα τους». Εξάλλου, «η δουλειά που πλέον γίνεται δεν είναι μόνο για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, αλλά κυρίως πια για να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Γιατί, αυτή η ώρα έχει επιτέλους έρθει».

Αναφορικά για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει: «Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο» και επισημαίνει ότι, «η χώρα και η Ευρώπη πήγαν μπροστά όταν οι πολιτικές ήταν προοδευτικές, υπέρ των πολλών».