Ολ. Γεροβασίλη: Μύθος τα περί ανομίας και ανασφάλειας

Ολ. Γεροβασίλη: Μύθος τα περί ανομίας και ανασφάλειας

Ψευδές χαρακτηρίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής στη βία, τη στιγμή που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώνονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και αστυνομικούς από κουκουλοφόρους, ενώ εισβολές και καταστροφές πραγματοποιούνται από ομάδες του Ρουβίκωνα που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, απειλώντας και μετρώντας νίκες κατά της ΕΛΑΣ με αναρτήσεις στις οποίες καταγράφουν τις... «επιτυχίες» τους.

Σε συνέντευξή της η αρμόδια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέδωσε το κλίμα ανομίας σε μικροπολιτικούς λόγους, ενώ κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία ότι υποβαθμίζει το έργο της ελληνικής αστυνομίας.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται», σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας».

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων», έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική».

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές - διαρρήξεις κατά 9%. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.

Νωρίτερα, πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, είχε εξαπολύσει επίθεση στον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, καταλογίζοντάς του προσκόλληση στον συνδικαλισμό και λέγοντας ότι «δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών».