Ο Γ. Χουλιαράκης «ξέχασε» (ξανά) τον Τζειμς Γκαλμπρεϊθ

Ο Γ. Χουλιαράκης «ξέχασε» (ξανά) τον Τζειμς Γκαλμπρεϊθ

«Δεν είδα, δεν ξέρω»! Αυτό ουσιαστικά ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναφορικά με την ύπαρξη του περίφημου Plan X. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί της εξεταστικής που έχει ζητήσει η ΝΔ τόνισε δεν επιθυμεί να σχολιάσει καν τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από τον Τζειμς Γκαλμπρεϊθ.

«Δεν ήμουν κομμάτι μιας εσωτερικής τρόικας που επιδίωκε το κλείσιμο του προγράμματος», διεμήνυσε ο Γ. Χουλιαράκης και υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ότι δεν βασίστηκε η διαπραγμάτευσή της σε καταστροφικές απειλές Grexit αλλά σε τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για την οικονομική της πολιτική, λέγοντας: «η ιστορία ότι η ελληνική οικονομία θα έβγαινε από το 2ο πρόγραμμα στις εκλογές δεν στέκει. Ακόμη και χωρίς εκλογές από Φεβρουάριο θα ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνηση να πάει σε 3ο Μνημόνιο». Σε ότι αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν βασίστηκε σε καταστροφικές απειλές εξόδου από το ευρώ, «αλλά στην τεκμηριωμένη διαπραγμάτευση, στην αποκατάσταση αξιοπιστίας βήμα βήμα και αναζήτηση συμμαχιών». «Αντιμετωπίσαμε τυχοδιωκτικό σχεδιασμό εξόδου από το ευρώ για να σταθεί η χώρα όρθια και η κυβέρνηση της Αριστεράς», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χουλιαράκης είπε «ναι» στην διερεύνηση των αιτιών της κρίσης αλλά από το 2010 και μετά. «Χρειάζεται διερεύνηση αιτιών κρίσης από 2010 και μετά; Ναι πρέπει. Πρέπει να γίνει στην ώρα του και μακριά από τηλεοπτικά σόου ακριβώς όπως έγινε στη Μεγάλη Βρετανία για το πώς πήγε στον πόλεμο του Ιράκ, μια τέτοια πρόταση θα την καλωσορίζαμε», κατέληξε ο ίδιος.

Αλέξανδρος Διαμάντης