Ο «Δαπιτάκος» του Πολάκη, η εμμονή με την επιστημονική επιτροπή και η επίθεση στον Βασιλακόπουλο

Ο «Δαπιτάκος» του Πολάκη, η εμμονή με την επιστημονική επιτροπή και η επίθεση στον Βασιλακόπουλο

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την επίθεση κατά του καθηγητή Θ. Βασιλακόπουλου και ο Π. Πολακης ξαναχτύπησε με… Ρίτσο, «περιλαμβάνοντας» και πάλι τους ειδικούς της επιστημονικής επιτροπής. Ίσως ετσι εξηγείται και η πρόταση Αλέξη Τσίπρα για επιστημονική επιτροπή «κοινής αποδοχής», αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για καθηγητές που εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης και άρα είναι κομματική.

Η επίθεση κατά του Θ. Βασιλακόπουλο από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα λόγω παρατήρησης για το θέμα του ελέγχου πιστοποιητικών Covid στους πελάτες, αναδεικνύει μια λογική που συνδέεται και με τον τρόπο που έχει επιχειρηθεί η αποδόμηση των επιστημόνων που ασχολούνται με την πανδημία.

Δέχονται επιθέσεις διαρκώς. Και δεν είναι μόνο οι ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλούν, υβρίζουν και στέλνουν… κατάρες σε όλους όσοι υποστηρίζουν την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας, το οποίο απαιτείται ώστε να περιοριστεί δραστικά η διασπορά του κονορονοιού και να μειωθούν εισαγωγές σε ΜΕΘ και θάνατοι.

Είναι και μια … παλαβή αντιπολίτευση που κάνει ότι μπορεί για να αποδομήσει το λόγο των επιστημόνων από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Λίγες ημέρες πριν ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (τον εμβολιασμό του οποίου τον Σεπτέμβριο έσπευσε ο ίδιος να ανακοινώσει σε συνέντευξή του) είχε επιτεθεί στον Σωτήρη Τσίοδρα

"Βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας» ανέφερε σε ανάρτησή του «να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη, καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ, για τους 15.500 χιλιάδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορονοϊό!!» και συνέχιζε:

«Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτώσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιάδες!!!!(φωτο1-2) ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ για αυτά που είπες!!!", γράφει ο Παύλος Πολάκης και συνεχίζει λέγοντας: "Αν είχατε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα από τότε που σας φωνάζω και αν είχαμε ΜΕΘ στο δεύτερο και τρίτο κύμα θα ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 15.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ!!! Αυτό το ξέρεις καλά ! Όπως ξέρεις πως εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες είμαστε ΣΤΑΘΕΡΑ στη δεύτερη ή τρίτη θέση θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης !! Μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία μας ξεπερνούν (φωτο3-4) Χάνουμε ένα χωριό κάθε βδομάδα και βγήκες να μας πεις πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν χάνουμε δυο η τρία χωριά!!!! Αλλά δεν φταις εσύ……άλλοι φταίνε…".»

Σήμερα για παράδειγμα λίγες ώρες μετά την επίθεση στον καθηγητή Θ. Βασιλακόπουλο, ο Πολάκης επέλεξε να απευθυνθεί με στίχους του Ρίτσου τονίζοντας παράλληλα τα εξής:

«Απο το «ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ» του Γιάννη Ριτσου …Αφιερωμένο εξαιρετικά σε Τσιοδρες,Βασιλακόπουλους,Πλεύρηδες ,Μητσοτακηδες και λοιπά αστοιχείωτα ζαρζαβατικά!!».

Ο κ. Βασιλακόπουλος πάντως αποτελεί βασικό στόχο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Εχει επιλέξει δέ να του προσάπτει κομματικές ιδιότητες ντύνοντας, με τον τρόπο αυτό τα όσα λέει απευθυνόμενος στους πολίτες για την ανάγκη μέτρων προστασίας και την ανάγκη να εμβολιαστούν, με έναν κομματικό μαδύα ώστε να εξαπολύει αντιπολιτευτικές επιθε΄σεις.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του σημείωνε:

«Αυτός ο Δαπιτακος της δεκαετίας του 80, που έγινε καθηγητής πνευμονολογίας κουβαλώντας την τσάντα του Ρουσσου, χωρίς να έχει δει άρρωστο ποτέ, τόλμησε πριν λίγο καιρό να πει πως «μας φύλαξε ο θεός και δεν είχαμε υπουργό τον Πολακη»
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ πώς ξεφτιλίζεται σε πανελλήνια μετάδοση πετώντας μπούρδες περι «προσωπικών δεδομένων» όταν του κάνουν την ερώτηση «πόσοι από τα κρούσματα ήταν εμβολιασμένοι;».
Η αλήθεια θα φανεί και εδώ καθηγητακο της προσκολλήσεων, όπως φάνηκε και στο Ισραήλ και στην Αγγλία που έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από εμάς!
….και τότε να δω πού θα κρυφτείς και ΕΣΥ και πολλοί άλλοι «ειδικοί» ……».

Και δεν είναι η μόνη φορά. Πρόσφατα είχε αναρτήσει και την εξής, επίσης αναφορά, στο πρόσωπο του καθηγητή:

«Και δασολόγος… ο γνωστός Δαπιτακος που έγινε καθηγητής πνευμονολογίας ελεω γλυψιματος και μας κουνάει το δάχτυλο για την πανδημία κάθε μερα από το Σκαι!!!

Δείτε τι είπε για τις φωτιές στην Ευβοια!!!

«Δεν έγινε και τίποτα»!!!!!!»

Η στοχοποίηση του επιστημονικού προσωπικού είναι διαρκής. Κινούμενη σε επίπεδα «δολοφονίας χαρακτήρων». Ο Θ. Βασιλακόπουλος δεν είναι ο μόνος. Και άλλα μέλη της επιτροπής δέχονται επιθέσεις μέσα από τα σόσιαλ μίντια με ανάλογες απειλές και κατάρες κατά των ιδίων και των οικογενειών τους. Οι ψεκασμένοι άλλωστε κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία που θεωρούν πως τους προσφέρει το διαδίκτυο δείχνουν τα… δόντια τους.

Το πρόβλημα γεννάται και μεγεθύνεται όταν μπαίνει στο παιχνίδι αυτό η πολιτική- κόμματική λογική της προσωποποιημένης αντιπολίτευσης και των επιθέσεων όπως οι παραπάνω. Όταν ο καθηγητής γίνεται «δαπιτάκος» και η επιστημοσύνη του σχολιάζεται από βουλευτή και κορυφαίο στέλεχος και συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ως άνω τρόπο τότε το μήνυμα που στέλνεται διαφοροποιείται, αλλάζει και γίνεται επικίνδυνο…