Ο D. Trump αποκάλυψε κάποια από τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του για την εξωτερική πολιτική

Ο D. Trump αποκάλυψε κάποια από τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του για την εξωτερική πολιτική

O επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο D. Trump , αποκάλυψε σήμερα κάποια από τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του η οποία θα επιφορτιστεί με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έπειτα από εβδομάδες χρονοτριβών.

Έως τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post όπου παρουσιάζει κάποιους από τους συνεργάτες του στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε, όπως κι ο ίδιος άλλωστε είχε ομολογήσει, συμβούλους επί διπλωματικών θεμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να τον αποτρέπει από το να προβαίνει σε εξωφρενικές δηλώσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Washington Post, που χαρακτηρίζει τον D. Trump «μη παρεμβατικό» πολιτικό, ο επιχειρηματίας περιβάλλεται από πέντε ειδικούς με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από την Αλαμπάμα, Τζεφ Σέσιονς. Ένα πρόσωπο στο οποίο ο D. Trump είχε ήδη αναφερθεί.

Στην ομάδα συμμετέχει επιπλέον «ο Ουάλιντ Φάρες, τον οποίο γνωρίζετε πιθανόν, κάτοχος διδακτορικής διατριβής, σύμβουλος στην Βουλή των Αντιπροσώπων κι ειδικός στα θέματα αντιτρομοκρατίας».

Ο μεγιστάνας θα βασιστεί επίσης στους «Κάρτερ Πέιτζ και Τζορτζ Παπαδόπουλος, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, σύμβουλο σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου», στον «έντιμο Τζο Σμιτς (πρώην) γενικό επιθεωρητή στο υπουργείο Άμυνας» και στον «στρατηγό Κιθ Κέλογκ», έναν αξιωματικό εν αποστρατεία που έγινε ευρέως γνωστός κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ το 2003.

Πέραν του ότι όλα αυτά τα πρόσωπα είναι μάλλον άγνωστα στα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον κι ακόμα περισσότερο στο ευρύ κοινό, η εφημερίδα Washington Post τους εντάσσει όλους στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Ο Φάρες είναι ένας Αμερικανός ερευνητής με καταγωγή από το Λίβανο, τον οποίο εξειδικευμένες εφημερίδες συνδέουν με μια παράταξη χριστιανών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου του Λιβάνου.

Ο Σμιτς είχε επίσης εργαστεί στην κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Μπους, προτού αναλάβει καθήκοντα στην ιδιωτική εταιρεία Blackwater.

Οι κύριοι Πέιτζ και Παπαδόπουλος ειδικεύονται σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου και διετέλεσαν σύμβουλοι του πρώην υποψηφίου του Ρεπουμπλικάνου Μπεν Κάρσον, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι υποστηρίζει τον D. Trump στις προκριματικές του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ