«Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξέρει τι έχει κάνει γι' αυτό ανησυχεί»

«Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξέρει τι έχει κάνει γι' αυτό ανησυχεί»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Χωρίς να κατονομάζει τον «Ρασπούτιν» και απαντώντας σε ερώτηση για τις σε βάρος του επιθέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο Ιωάννης Αγγελής, δήλωσε ότι «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξέρει την αλήθεια και ξέρει τι έχει κάνει γι' αυτό ανησυχεί». Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι υπάρχει έγγραφο των Αμερικανών που αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, εξαπέλυσε εκ νέου τα πυρά του προς την Ελένη Τουλουπάκη περιγράφοντας ότι ουσιαστικά με ελάχιστα έως μηδενικά στοιχεία ήθελε να προχωρήσει στην άσκηση διώξεων εναντίον πολιτικών προσώπων.

Επί παραδείγματι ο κ. Αγγελής ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Είπα της Τουλουπάκη "δείξε μου τη δικογραφία". Υπήρχαν δέκα δικογραφίες για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Μου είπε η Τουλουπάκη πως υπάρχει βίντεο και πως ο Π. Πικραμένος πήρε δωράκι 100.000 ευρώ. Τη ρωτώ: το έχεις δει; Ναι μου λέει. Το έστειλες για απομαγνητοφώνηση; Όχι απαντά. Της ζήτησα να δω το βίντεο. Την επόμενη ημέρα μου λέει συγγνώμη αφορά άλλο πρόσωπο». 

Ενδεικτικό, μάλιστα, της βιασύνης της Ε. Τουλουπάκη να προχωρήσει την υπόθεση είναι η απάντηση του κ. Αγγελή σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες μίλησαν. Όσα έλεγαν οι προστατευόμενοι. Πως πήρε βαλίτσα μέσα στο Μαξίμου. Και της λέω για εμένα αυτό δεν είναι αρκετό. Αν τα πήρε άλλος, είναι σοβαρό στοιχείο αυτό; Η Τουλουπάκη μου είπε "για εμένα είναι αρκετό". Τότε της είπα επειδή τα στοιχεία δεν επαρκούν θα προσφύγω για κατάχρηση εξουσίας. Αυτή δεν είναι ούτε καν ένδειξη για να ασκήσουμε ποινική δίωξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ σε ότι αφορά τον Μ. Σαλμά φέρεται να του είπε η Ε. Τουλουπάκη ότι επίτηδες μείωσε τις τιμές των φαρμάκων για να εκβιάσει τις εταιρείες και να τον δωροδοκήσουν. «Τη ρωτάω: Αυτό το ξέρεις να έγινε; Τίποτα δεν υπήρχε και για αυτό», σημείωσε με νόημα.

Το έγγραφο των Αμερικανών

Ταυτόχρονα ο κ. Αγγελής προχώρησε και σε μια νέα σημαντική αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του. Ο πρώην αντιεισαγγελέας μίλησε για συγκεκριμένο έγγραφο των Αμερικάνων που αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση Novartis πολιτικού προσώπου. Ο κ. Αγγελής κάλεσε, μάλιστα, την Επιτροπή να το αναζητήσει.

Η ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Ι. Μπουγά εάν έχει τηρηθεί η αρχή της τυπικότητας για την δικαστική συνδρομή, ήταν αυτή που προκάλεσε τη αποκάλυψη: «Όχι δεν έχει τηρηθεί. Η κυρία Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής. Και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα με τις αμερικανικές αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο, από όσο θυμάμαι, που εγώ διάβασα ότι οι Αμερικανοί απαντούν πως ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν».