Ο Δ. Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γ. Στουρνάρα για τους σε βάρος του σχεδιασμούς

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 08:08
-A +A
Ο Δ. Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γ. Στουρνάρα για τους σε βάρος του σχεδιασμούς

Ενημερωμένος και μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν εδώ και δύο μήνες ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, για τους σε βάρους του σχεδιασμούς στο πλαίσιο της σκευωρίας που έχει στηθεί με αφορμή την υπόθεση Novartis. Η πληροφορία, που αποκαλύπτεται στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα, αφορά την ενημέρωσή του από τον Δ. Λιάκο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, προ δύο περίπου μηνών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, σε επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα τον προειδοποίησε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχεδιάζει την ενοχοποίησή του.

Ο κ. Λιάκος φέρεται να μην έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που επιχειρείται η ενοχοποίηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, εν τούτοις οι εξελίξεις καθώς και οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Μανιαδιάκη, μέχρι πρόσφατα μάρτυρα υπό προστασία για την υπόθεση Novartis, ότι δέχθηκε πιέσεις να κατονομάσει τους κ.κ. Α. Σαμαρά, Α. Γεωργιάδη αλλά και Γ. Στουρνάρα δείχνουν να συνδέονται.

Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας από την πρώτη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρέθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί στόχο και δέχεται διαρκώς πιέσεις, είτε απευθείας είτε μέσω κατηγοριών σε βάρος της συζύγου, προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του και να τοποθετηθεί πρόσωπο που ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμπλοκή του ονόματος του κ. Παπαγγελόπουλου στους σχεδιασμούς και μάλιστα από πρόσωπο που βρίσκεται εντός του Μαξίμου δείχνει ότι η σκευωρία με τη νεότερη μορφή της είναι προϊόν συγκεκριμένων ενεργειών. Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός πως η… προειδοποίηση του κ. Λιάκου συμπίπτει με την έναρξη νέου κύκλου προφητικών δημοσιευμάτων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην υπόθεση Novartis με προειδοποιήσεις προς τον μάρτυρα Αναστασίου αλλά και τη δικαιοσύνη.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός έχει εξ αρχής εμπλακεί στην υπόθεση Novartis. Είναι αυτός που εξερχόμενος του Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2018 είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» ενώ έχει καταγγελθεί για εμπλοκή στις διαδικασίες της εισαγγελίας διαφθοράς.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Στουρνάρα με κάθε τρόπο. Η θητεία του λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Διαβάστε ακόμη:

- Αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας ο Δ. Λιάκος για την αποκάλυψη του «Φ»

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα