Ο Δ. Καμμένος καταψήφισε τον ΕΝΦΙΑ - Δεν έκλεισε το παράθυρο να στηρίξει τη μομφή

Ο Δ. Καμμένος καταψήφισε τον ΕΝΦΙΑ - Δεν έκλεισε το παράθυρο να στηρίξει τη μομφή

Ανοιχτό παράθυρο να στηρίξει την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία άφησε σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταψήφισε την ρύθμιση, με την οποία αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε μύδρους κατά της συμφωνίας μιλώντας για ερασιτεχνισμούς από πλευράς κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος και πως  δεν υπάρχει περίπτωση να την ψηφίσει. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει τονίσει πως όποιος βουλευτής στηρίξει τη συμφωνία θα διαγραφεί. «Κι εγώ δεν θέλω να διαγραφώ», είπε, καρφώνοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Στις προτροπές των δημοσιογράφων να διευκρινίσει τι εννοεί επέμεινε στα περί μη διαγραφής του.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό. Εξ ου κιόλας σε λίγη ώρα θα συνεδριάσουν με το μενού να περιλαμβάνει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έχει ταχθεί υπερ της συμφωνίας.

Αλέξανδρος Διαμάντης