Ο Χ. Θεοχάρης παρουσίασε τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη»

Ο Χ. Θεοχάρης παρουσίασε τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη»

Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη». «Μας λένε: Η χώρα δε χρειάζεται ένα νέο κόμμα τώρα. Εμείς λέμε: Η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς το καινούργιο. Μας λένε: Δεν πρέπει να διασπάσετε το μέτωπο. Εμείς λέμε: Είμαστε βαθιά ενωτικοί. Είμαστε βαθιά ανανεωτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Ενότητα χωρίς ανανέωση δεν δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των «άλλων», οδηγεί μόνο στον εθνικό διχασμό. Η εποχή των σωτήρων τελείωσε. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί άνθρωποι σαν εσάς, σαν εμάς , διψούν για να προσφέρουν» συμπλήρωσε.

Το νέο πολιτικό φορέα παρουσίασαν πέντε νέοι άνθρωποι από την Αθήνα και την περιφέρεια, με δραστηριότητα και παρουσία στις τοπικές τους κοινωνίες, καθώς και ο Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος συνέταξε και το πρόγραμμα του κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων τη δεκαετία 2000-2010, σημείωσε ότι «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Ευθύνης βρέθηκαν άνθρωποι που είναι επώνυμοι στις πόλεις και τα χωριά τους, στη δουλειά τους. Άνθρωποι που φιλοδοξούν προσθετικά όλοι μαζί να καλύψουν ένα κενό και να προσφέρουν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας στην πολιτική που τόσο λείπει».«Δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο κόμμα, ένα άλλο κόμμα ακόμα. Ούτε στόχος μας είναι να ανακυκλωθούν παλιά κόμματα και να παρουσιαστούν ως καινούργια. Είναι μια ιστορία που ακουμπά, τόσο στον ρεαλισμό, όσο στο συναίσθημα - ένα όχημα νέων ιδεών, από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες» διευκρίνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά θα επανακαθορίσουν τη θέση τους αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απλή αναλογική σε μια περίοδο κρίσης. Η εφαρμογή απλής αναλογικής απαιτεί και άλλες συνταγματικές αλλαγές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ